06 / 05 / 2024

afrikanın mega projesi

afrikanın mega projesi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajı ile kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak. Tanzanya'da inşası süren Bagamoyo Limanı Afrika'nın dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olacak.

Dünyanın en etkileyici 10 mega projesi!

Dünya üzerindeki gökdelenler rekor yüksekliklere ulaşmakta. Popularmechanics adlı site en etkileyici projeleri listelendirdi. İşte, Dünyanın en etkileyici 25 mega projesi..

İşte dünyanın en etkileyici 25 mega projesi!

Popularmechanics adlı site en etkileyici projeleri listeledi. İçlerinde Türkiye'den de bir proje var... İşte dünyanın en etkileyici 25 mega projesi...

3.havalimanı dünyanın mega projelerinden biri!

Davutoğlu, projeyi yerinde inceledi. 32 milyar euroyu bulan 3'üncü havaalanı projesi için, "Dünyanın mega projelerinden biri. Türkiye'nin yükselen ekonomik gücünü yansıtıyor" dedi..

Yalın Evler projesi Şeffaf dış cephesi ile dikkat çekiyor!

İstanbul Kemerburgaz Göktürk'teki Yalın Evler projesi, güneş ve oksijeni hayata katan şeffaf cam dış cephesi ve özgün mimarisi ile dikkat çekiyor. Projede daire fiyatları 207 bin dolardan başlıyor.

Salih Koca Odunpazarı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni değerlendirdi!

Eskişehir Milletvekili Salih Koca, TOKİ çalışmaları ve Odunpazarı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gündemi değerlendirdi. Koca, 6,5 milyon konut ve işyerinin yenilenmesini öngördüğünü belirtti.

Eskişehir Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi Temmuz'da teslim edilecek!

Eskişehir’in ilk kentsel dönüşüm projesi Karapınar’da teslimat için çalışmalarda son aşamaya gelindiği bilgisini veren Koca, "Konutların tüm hak sahiplerine Temmuz ayı ortalarında teslim edilmesi planlanmaktadır” dedi.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin köprülü kavşaklar ile Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. Toplantıda ilk olarak Osman Kavuncu ve Kocasinan Bulvarları üzerine yaptırılması planlanan köprülü kavşaklarla ilgili sunum yapıldı.

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etap kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde biten ilk etap konutların kura töreni gerçekleşti. Hak sahiplerinin evlerine kavuştuğu tören Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

N LOFT Projesi İzmirliler ile buluştu!

İnşaat sektöründe başarılı projelere imza atan Bitez İnşaat'ın; İzmir sevdası ve Bodrum tarzının ilk kez birarada olduğu Urla'daki "N LOFT Projesi" yoğun ilgi gören lansman toplantısında İzmirliler ile buluştu...

Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi Mamak'ı değiştirecek!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Mamak Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, Mamak'ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe haline getirme çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi 'nin inşaatı başladı!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılması planlanan 754 konutun yapım çalışmalarına başlandı.

Eğirdir Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk adım atıldı!

Eğirdir Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk adım atıldı. Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda konuşan Başkan Şengöl, "Modern bir şehircilik anlayışı ile bugün itibari ile kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başladık" dedi

216 Yapı'dan Moğolistan'a 3 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi!

216 Yapı, biri İstanbul Çekmeköy, diğeri Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da 330 milyon liralık iki yeni gayrimenkul yatırımına başladı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 bin konut inşa edilecek...

afrikanın mega projesi Haberi

afrikanın mega projesi

Milyonlarca kişinin imkansızlık  içinde yaşadığı Afrika kıtasının kaderinin yüksek bütçeli yatırımlarla değiştirilmesi planlanıyor.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, devam eden ve yeni başlayacak yatırımlar arasında enerjiden ulaşıma, altyapıdan haberleşmeye kadar çok sayıda sektör bulunuyor. 


Bu kapsamda Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajının kapasitesiyle en büyük barajlardan biri olması planlanıyor. Barajın maliyetinin 100 milyar dolar olarak planlandığı projeye kısa süre içinde start verilmesi ve 2025 yılında tamamlanmasıyla kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ının karşılanması amaçlanıyor. 


Tanzanya'da 2015'te yapımına başlanan ve 11 milyar dolarlık dev bütçeye sahip Bagamoyo Limanı, Umman Sultanlığı ve Çinli iş adamlarınca finanse ediliyor. Bu yıl sonuna kadar bitmesi planlanan limanın ulaşım konusunda kıtanın dünyaya açılan kapılarından biri olması bekleniyor. Çin'in Afrika'daki ticaret hacmini artırma hedefiyle yapımına başladığı limanın tamamlandığında...