29 / 04 / 2024

afyon dinar rüzgar santrali

afyon dinar rüzgar santrali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bize zaman zaman 'siz havadan, sudan para kazanıyorsunuz' diyorlar. Evet buralardan kazandığımız paralarla beraber ithal ettiğimiz doğal gazın fiyatlarını dengeleyebiliyoruz" dedi...

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

TOKİ Afyon Dinar'da 2 adet konut başvuruları bugün başlayacak!

TOKİ Afyon Dinar'da 2 adet konut başvuruları bugün başlayacak. Dairelerin 2 oda 1 salon olarak dizayn edildiği projede satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş yürütüyor.

Afyonkarahisar Dinar Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı Toplantısı 6 Haziran'da!

Afyonkarahisar Dinar'da Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Dinar Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesi için düzenlenecek ÇED toplantısı 6 Haziran'da gerçekleşecek.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Rüzgar santrallerinde elektrik üretimi arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

afyon dinar rüzgar santrali Haberi

afyon dinar rüzgar santrali


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bize zaman zaman 'siz havadan, sudan para kazanıyorsunuz' diyorlar. Evet buralardan kazandığımız paralarla beraber ithal ettiğimiz doğal gazın fiyatlarını dengeleyebiliyoruz" dedi.


Yapımı ve yatırımı GÜRİŞ tarafından gerçekleştirilen Dinar Rüzgar Enerji Santrali için tören düzenlendi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, son 11 yılda enerji politika ve stratejilerin yerli ve yenilenebilir kaynak üzerine oturttuğunu söyledi.


Petrol ve doğal gaz ithal eden bir ülke için bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, dünyanın şuanda yapılan planlamalarda 2050 yılına kadar ihtiyaç duyulan elektriğin yüzde 12’sinin rüzgar enerjisinden sağlanacağını ifade etti. Yıldız, şuanda 200 milyon avrodan daha fazla bir yatırımla dünyada 250 bin megavat civarında kurulu güçle rüzgarın elektriğe çevrildiğine değindi.


Türkiye’nin özellikle bölgesindeki siyasi istikrarsızlıklarla...