24 / 07 / 2024

afyonda ekolojik mimari termal tesisler

afyonda ekolojik mimari termal tesisler

Termal sularıyla ünlü Afyonkarahisar’ da artık işletmeler kendi kendini ısıtarak çevreyi kirletmeyen, doğal yapı taşlarının kullandığı, içerisinde organik bahçelerin bulundu butik termal otellere yönelmeye başladı...

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

3M yaratıcı mimari etkinliklere destek vermeye devam ediyor!

3M yaratıcı mimari etkinliklere destek vermeye devam ediyor. Terminal Design tarafından düzenlenen “ Mekân ve Olasılıklar ”etkinliği 3-4-5 Nisan tarihlerinde Karaköy Rum İlkokulu’ nda gerçekleştirilecek.

Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası 'Ulusal Mimari Fikir Yarışması' düzenlendi!

Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası yapımı için yeni bir sürece daha girildi. " Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması " düzenlendi...

Eclipse Maslak Business'ta yatay mimari ve teknoloji buluşuyor!

Eclipse Maslak Business, iş ve finans dünyasının merkezi Maslak’ta köprü bağlantılarına, metroya ve şehrin 7/24 canlı merkezlerine yakınlığıyla güçlü bir konuma sahip. Eclipse Maslak Business'ta yatay mimari ve teknoloji buluşuyor.

Veysi Kaynak: Adliyemizi Elbistan'a özgü mimari ile yapacağız!

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Elbistan Adliye Sarayı’nın ihale aşamasına geldiğini belirterek, Elbistan’ın tarihi ve kültürel yapısına uygun bir mimari proje için düzenleme yaptıklarını, ihalenin ise Nisan ayı içinde yapılacağını düşündüğünü söyle

Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı!

Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından bugün Resmi Gazete' de verilen ilana göre Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı...

Astana Milli Tarih Müzesi’nde ekolojik iç mekan sıvası Oxicoat kullanıldı!

Seranit Grup’un, Yapı Gereçleri kategorisinde geliştirdiği dünyanın ilk ve tek ekolojik sıvası olma özelliğini taşıyan Oxicoat, son olarak ‘Astana Milli Tarih Müzesi’ inşaatında tercih edildi.

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Kişiye özel tasarım inşaat sektörü için çok iddialı olsa da tasarım ödüllü projelere sıklıkla rastlıyoruz. Peki, son kullanıcı için konut projelerinde tasarım sözcüğü nasıl okunmalı, nasıl anlaşılmalı? Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Mimari Aydınlatma Tasarımı Eğitim Programı 23 Nisan'da başlıyor!

Bilgi Eğitim, Türkiye’de ilk kez düzenlediği Mimari Aydınlatma Tasarımı Eğitim Programı’nı gelen yoğun talep üzerine yeniden başlatıyor. Işığa ilgi duyan herkese açık program, 12 Nisan’da başlıyor

Yılmazlar Mimari Çözümler İnşaat Proje Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmazlar Mimari Çözümler İnşaat Proje Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Burak Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Şubat 2014 tarihinde kuruldu.

MEB yeni okulların mimari standartlarını belirleyen yapı klavuzu hazırladı!

MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı.

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

afyonda ekolojik mimari termal tesisler Haberi

afyonda ekolojik mimari termal tesisler


Termal sularıyla ünlü Afyonkarahisar’da artık işletmeler kendi kendini ısıtarak çevreyi kirletmeyen, doğal yapı taşlarının kullandığı, içerisinde organik bahçelerin bulundu butik termal otellere yönelmeye başladı. Termal sağlıklı yaşam köyü adı altında yerel mimarinin özellikleri dikkate alınarak ve doğal yapı taşları da kullanılarak inşa edilen tesislerde misafirler şifalı sularında sağlık bulurken, bahçede yetiştirilen organik ürünlerle beslenme imkanı buluyor.


150 bin ailenin devre mülk sisteminden yararlandığı Gazlıgöl’de bulunan Ceylan Termal, sağlıklı yaşam köyü projesini hayata geçirerek misafirlerine termal sulardan şifa bulmak imkanıyla birlikte doğal bir ortamda tatil yapma imkanı sunuyor. İşletme sahibi Mustafa Ceylan, insanların artık gürültüden ve şehir hayatından uzakta, ailecek vakit geçirebilecekleri mekanları tercih etmeye başladıklarını söyledi. Bu anlayıştan yola çıkarak ‘yeşil mimari’ adı altında bir tatil köyü kurduklarını belirten Ceylan,...