06 / 05 / 2024

afyondaki termal tesislerin mimarisi

afyondaki termal tesislerin mimarisi

Termal sularıyla ünlü Afyonkarahisar’ da artık işletmeler kendi kendini ısıtarak çevreyi kirletmeyen, doğal yapı taşlarının kullandığı, içerisinde organik bahçelerin bulundu butik termal otellere yönelmeye başladı...

48 yeni termal otel geliyor!

Türkiye'de 48 yeni kaplıca oteli, termal tatil köyü ve termal devre mülk tesisi planlama ve inşaat aşamasında.Bu tesislerin 2020 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Esenyurt'taki termal tesislerin açılışı Eylül'e kaldı!

Esenyurt'ta hayata geçirilen Kıraç ve Saadetdere termal tesisleri Eylül'de açılıyor. Tesisler resmi açılışları yapılana kadar vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Uşak Kayaağıl termal aqua park ve markette sona doğru!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kayaağıl Termal Tesisleri’ne gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve tesislerin daha fonksiyonel olması adına çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kütahya Göbel Termal Tesislerin'de çalışmalar hızlandı!

Tavşanlı Belediyesi'ne bağlı ekiplerin Göbel termal tesislerindeki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tavşanlı Belediyesi'ne bağlı ekiplerin Göbel termal tesis- Elektrik Servisi ekipleri çalışma yürütüyor.

Afyonkarahisar'daki termal tesislerin bayram rezervasyonları düştü!

Termal turizmin önde gelen bölgelerinden Afyonkarahisar'da, bayram tatili rezervasyonlarında doluluğun yüzde 57 seviyesinde kaldığı bildirildi. Acar: "Sadece bu 5 milyon liralık bir kayıp demektir" dedi.

Kayaağıl Termal Merkezi'nde sosyal tesislerin temeli atıldı!

Uşak Belediyesi, Kayaağıl Termal Merkezi'nin gelişmesi için sosyal tesislerin temelini attı. İhalesi gerçekleşen projelerde yeni apartlarda da sona yaklaşıldı.

Türkiye'deki termal tesislerin sayısı artıyor!

Türkiye'de sayıları giderek artan termal tesisler, soğuk havaların yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde hafta sonu tatilini dinlenerek geçirmek isteyenleri bekliyor. Tesislerde konforlu bir tatil fırsatı da sunuluyor

Seydişehir Termal tesiste 500 kişi çalışacak!

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, termal tesislerin yapılacağı 385 bin metrekarelik alanın mera vasfının kaldırılması uygulama ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Seydişehir Termal tesiste 500 kişi çalışacak.

Erzurum Aziziye'ye bir termal yatırım daha kazandırılıyor!

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçesine önemli bir termal yatırım daha kazandırıyor. Ilıca’daki mevcut termal tesislerin yanına 18 adet aile kabini ile mevcut otel ve kaplıcaların da doğalgaz dönüşümü yapılıyor...

Ayaş, Termal sağlığın merkezi oluyor!

Ayaş, termal sağlığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgede termal tesislerin sayısının hızla arttığına dikkat çeken turizmciler, "Ayaş, termal sularındaki zengin mineralleriyle dünyanın önde gelen bölgesi olacak" diyorlar.

Termal tesisler yılbaşında yüzde 100 dolu!

Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki tesislerin, yılbaşı tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi ve Arap ülkeleri ağırlıklı olmak üzere çok sayıda yabancı turistin ağırlanması bekleniyor.

Termal turizmin başkenti Afyon'da yılbaşında yüzde 100 doluluk bekleniyor!

Türkiye'de "Termal turizmin başkenti" olarak kabul edilen Afyonkarahisar'daki tesislerin, yılbaşı tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi bekleniyor. Yılbaşı dolayısıyla 3 termal otel yüzde 100 doluluk oranına ulaştı..

Dünya termal turizmle hem şifayı hem de parayı buluyor!

ABD termal turizmden yılda 5,5 milyar dolar, Avrupa ise 3,5 milyar dolar elde ederken, jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk yedi, Avrupa'da ise birinci sırada yer alan Türkiye, sadece 20 milyon dolar kazanabiliyor...

afyondaki termal tesislerin mimarisi Haberi

afyondaki termal tesislerin mimarisi


Termal sularıyla ünlü Afyonkarahisar’da artık işletmeler kendi kendini ısıtarak çevreyi kirletmeyen, doğal yapı taşlarının kullandığı, içerisinde organik bahçelerin bulundu butik termal otellere yönelmeye başladı. Termal sağlıklı yaşam köyü adı altında yerel mimarinin özellikleri dikkate alınarak ve doğal yapı taşları da kullanılarak inşa edilen tesislerde misafirler şifalı sularında sağlık bulurken, bahçede yetiştirilen organik ürünlerle beslenme imkanı buluyor.


150 bin ailenin devre mülk sisteminden yararlandığı Gazlıgöl’de bulunan Ceylan Termal, sağlıklı yaşam köyü projesini hayata geçirerek misafirlerine termal sulardan şifa bulmak imkanıyla birlikte doğal bir ortamda tatil yapma imkanı sunuyor. İşletme sahibi Mustafa Ceylan, insanların artık gürültüden ve şehir hayatından uzakta, ailecek vakit geçirebilecekleri mekanları tercih etmeye başladıklarını söyledi. Bu anlayıştan yola çıkarak ‘yeşil mimari’ adı altında bir tatil köyü kurduklarını belirten Ceylan,...