15 / 05 / 2024

Afyonkarahisar imar planlaması

Afyonkarahisar imar planlaması

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Afyonkarahisar Çay'da imar planı değişikliği onaylandı!

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi, Dörtyol Mahallesi, 246 ada, 33 ve 109 numaralı parsellere ilişkin 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

Afyonkarahisar'da imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi, Dörtyol Mahallesi, 246 ada, 33 ve 109 numaralı parsellere ilişkin 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Afyonkarahisar'ın 2 köyünde imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar ve Balçıkhisar köylerinde imar planı değişikliği gündeme geldi. Bölgenin imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyona sevk edildi.

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Afyonkarahisar Şuhut Meclisi'nde imar konuşuldu!

Afyonkarahisar Şuhut İlçe Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Temmuz ayı meclis toplantısının 1. maddesi İmar komisyonu kararı otopark yönetmeliği ile ilgili raporun meclis üyeleri tarafından görüşülmesi ve karara bağlanmasıydı.

Afyonkarahisar imar planlaması Haberi

Afyonkarahisar imar planlaması

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında yeni otogar çevresinde imarla düzenlemesine yönelik alınan kararın içeriğini anlattı. 


BÖLGEDE DÜŞÜNÜLEN KONUT ALANI

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogar çevresinde yer alan bölümün bir kısmında imar düzelemesi bulunduğunu söyledi. Örten, bu düzenleme çerçevesinde kısaca DOP olarak nitelendirilen düzenleme ortaklık payı rakamının yüksek çıkması nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti. Bu alanda yüzde 6070 arasında DOP oranı çıktığına dikkat çeken Örten şöyle konuştu: "DOP oranı bu oranda çıktığı için istimlak edilmesi gerekiyordu. Parselizasyon işlemleri tamamlanamamıştı. 

Biz burada bir takım çalışmalar yaptık. 

Düzenleme ortaklık payını yani DOP'u yüzde 40'a düşürdük. Böylece vatandaş mağduriyeti ortadan kalkmış oldu. O bölgede konut alanı düşünülüyor."


30 GÜN İTİRAZ SÜRESİ VAR

Otogarın arkasında yeşil alanlarla birlikte konut alanı olarak imara...