15 / 05 / 2024

Afyonkarahisar otogarı imar

Afyonkarahisar otogarı imar

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı

Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Afyonkarahisar Çay'da imar planı değişikliği onaylandı!

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi, Dörtyol Mahallesi, 246 ada, 33 ve 109 numaralı parsellere ilişkin 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

Afyonkarahisar'da imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi, Dörtyol Mahallesi, 246 ada, 33 ve 109 numaralı parsellere ilişkin 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

Altıntepsi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Bayrampaşa ilçesi, Altıntepsi Mahallesi, Çiftlik Caddesi ile Otogar İç Yolu Bağlantısı Yol Düzenleme Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda...

Gaziosmanpaşa 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Eski Edirne Asfaltı Otogar Bağlantı Yolu Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Afyonkarahisar'ın 2 köyünde imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar ve Balçıkhisar köylerinde imar planı değişikliği gündeme geldi. Bölgenin imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyona sevk edildi.

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Afyonkarahisar Şuhut Meclisi'nde imar konuşuldu!

Afyonkarahisar Şuhut İlçe Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Temmuz ayı meclis toplantısının 1. maddesi İmar komisyonu kararı otopark yönetmeliği ile ilgili raporun meclis üyeleri tarafından görüşülmesi ve karara bağlanmasıydı.

Afyonkarahisar Emirdağ'da imar barışı anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde imar barışıyla ilgili bildilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İnşaat teknikeri Halil İbrahim Yıldız, katılımcılara imar barışı hakkında bilgiler verdi. 

Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Şerifali Çiftliği Gecekondu Önleme Bölgesi Otogar, Trafo ve Enerji Nakil Hatlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 25 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Fethiye Çamköy Otogar alanı imar planı askıda!

Muğla Fethiye İlçesi, Çamköy Mahallesi Terminal Alanı (Otogar)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Afyonkarahisar'a yeni fuar alanı müjdesi!

AfyonkarahisarBelediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar'a yeni bir fuar alanı müjdesi verdi. Çoban arazinin ayrıldığını, imar planlarının askıya çıktığını belirtti

Afyonkarahisar otogarı imar Haberi

Afyonkarahisar otogarı imar

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında yeni otogar çevresinde imarla düzenlemesine yönelik alınan kararın içeriğini anlattı. 


BÖLGEDE DÜŞÜNÜLEN KONUT ALANI

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogar çevresinde yer alan bölümün bir kısmında imar düzelemesi bulunduğunu söyledi. Örten, bu düzenleme çerçevesinde kısaca DOP olarak nitelendirilen düzenleme ortaklık payı rakamının yüksek çıkması nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti. Bu alanda yüzde 6070 arasında DOP oranı çıktığına dikkat çeken Örten şöyle konuştu: "DOP oranı bu oranda çıktığı için istimlak edilmesi gerekiyordu. Parselizasyon işlemleri tamamlanamamıştı. 

Biz burada bir takım çalışmalar yaptık. 

Düzenleme ortaklık payını yani DOP'u yüzde 40'a düşürdük. Böylece vatandaş mağduriyeti ortadan kalkmış oldu. O bölgede konut alanı düşünülüyor."


30 GÜN İTİRAZ SÜRESİ VAR

Otogarın arkasında yeşil alanlarla birlikte konut alanı olarak imara...