26 / 07 / 2024

afyonkarahisar saman ev

afyonkarahisar saman ev

Ev sahibi Hamza Özdemir: "Saman balyalarından yapılan evler, ısı yalıtımı bakımından mucizevi avantajlara sahip. Kışın sıcak, yazın serin oluyor. Evin sıhhi yararları kadar görüntüsü de çok hoş. Ben de hayal ettim ve inşa etmeye başladım"

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

TOKİ Afyonkarahisar Sandıklı’da! Bu fiyata ev bulunmaz hemen başvurun!

TOKİ Afyonkarahisar Sandıklı 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Afyonkarahisar Sandıklı’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Afyonkarahisar Sandıklı’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 12 soruda TOKİ Afyonkarahisar Sandıklı sosyal konut projesi

TOKİ Afyonkarahisar Merkez’de 608 bin TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Merkez Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

TOKİ Afyonkarahisar Kızılören’de ayda 2.280 TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Kızılören Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

TOKİ Afyonkarahisar Başmakçı’da 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Afyonkarahisar Başmakçı 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Afyonkarahisar Başmakçı projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Afyonkarahisar Başmakçı 2022 ucuz konut projesi...

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Afyonkarahisar'da inşa edilen Keşkek Evi tartışma yarattı!

Afyonkarahisar'da konuklara ‘keşkek’ ikram etmek için 1.2 milyon TL’ye “Keşkek Evi” inşa edildi. Söz konusu ev tartışmalara neden oldu. 

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

Denizli depreminde Afyonkarahisar'da 15 ev yıkıldı!

Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Boztepe, Denizli'nin Bozkurt ilçesi merkezli 6.0 büyüklüğündeki depremden sonra Dazkırı, Başmakçı ve Evciler'de 727 evin denetimden geçirildiğini, bunlardan 223'ünün ağır, 321'inin az hasarlı olduğunu, 15'inin ise yıkıldığını tespit ettiklerini belirtti.

Afyonkarahisar'da 'Fenerbahçeli ev' inşa edildi!

Afyonkarahisar'ın Anıtkaya Köyü'nde yaşayan Gökhan Özdemir çocukluğundan beri hayalini kurduğu "Fenerbahçeli ev" hayalini hayata geçirdi. Sarı lacivert renklerle inşa edilen ev için 170 bin lira harcandı.

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Hükümet herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor!

Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bizde bir söz var; 'Dünyada mekan, ahirette iman' diye. Ev sahibi olmak çok önemli. O nedenle hükümetimiz de herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor" dedi...

Kırşehirli çift samandan ev yaptı!

Kırşehir'de yaşayan görsel sanatlar öğretmeni olan Özgür ve Esin Ekinci çifti, doğal bir hayat yaşama hayaliyle saman balyaları ve çamurdan natürel ev yaptı. Saman ev yaklaşık 60 metrekare alan üzerine yapıldı.

afyonkarahisar saman ev Haberi

afyonkarahisar saman ev


Afyonkarahisar'da bir kişi, hayalini kurduğu "saman evi", iki kat olarak inşa etmeye başladı. 


Çevre sağlık teknisyeni Hamza Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Beykoz'da gezerken gördüğü tek katlı saman balyasından yapılmış evlere hayran olunca, araştırmaya başladığını bildirdi. 


Özdemir, yaklaşık 3 yıl süren araştırmaları sonucu hayalini gerçekleştirmek için, memleketi Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar köyünde saman balyalarından ev yapmaya başladığı ifade etti. 


Türkiye'de saman balyalarından yapılan evlerin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını anlatan Özdemir, evin yapımında yaklaşık 600 adet saman balyası kullanacağını belirtti. 


Evin temelini betonarme yaptığını aktaran Özdemir, şöyle konuştu: 


"Bu şekilde alttan nem vurmasını engelleyeceğiz. Temelden yükselen demir kolonlar arasına saman balyalarını sıkıştırıyoruz. Bu balyaların arasına da çamur harcı yapıştırarak sağlamlaştırıyoruz. Üstten ve yandan iyice pekiştirerek sağlam bir duvar elde ediyoruz. 75 metrekare kapalı alana...