29 / 04 / 2024

Agora çarpık yapı yıkımı

Agora çarpık yapı yıkımı

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

81 il için çarpık yapı alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çarpık yapılar için düğmeye bastı. Bakanlık, 81 ilde örnek imar planı uygulamasına başladı ve 2020’de 13 ilde, 2023 yılına kadar ise tüm ülkedeki çarpık sahaları sona erdirecek projeler yapacak...

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

İzmir çarpık yapılaşmadan kurtulacak!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, İzmir'in 'çamur, çukur, çöp, çarpık yapılaşma' sorunlarından kurtulacağını söyledi...

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

Çarpık kentleşme toplum psikolojisini olumsuz etkiliyor!

Çarpık ve plansız kentleşmenin insan ve toplum psikolojisini olumsuz etkilediği duyuruldu. Şehir plancıları, imar planında yoğunluk artışı söz konusu olan bölgelerde o artışa paralel ihtiyacı karşılayacak sosyal ve teknik alt yapı alanlarının ayrılmadığına dikkat çekti. 

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

Yıldırım'da 36 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım’ı çarpık yapılaşma yerine yaşam standartları yüksek şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. 

Bursa Yıldırım 304 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım'ı çarpık yapılaşmadan kurtaran Yıldırım Belediyesi, 2014 yılından itibaren 304 adet kaçak yapıyı yıktı.

Agora çarpık yapı yıkımı Haberi

Agora çarpık yapı yıkımı

Dünyanın "kent merkezindeki en büyük agoralarından biri" olan 2 bin yıllık Antik Smyrna (İzmir) Agorası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü projeyle görünür hale geldi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmirlilerin tarihle ilişkisini güçlendirmek ve çöküntü bölgelerini ayağa kaldırarak insanlığa sunmak için İzmir Tarih Projesi'ni hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Agora'daki çalışmalar kapsamında  bölgede şimdiye kadar 128 binayı kamulaştırdı. Agora’nın İkiçeşmelik Caddesi'ne bakan yüzünün açılması ile tarihi bölgenin bilinirliği ve turistik değeri de arttı.


Sadece Agora kamulaştırmaları için 37.5 milyon liranın üzerinde bir bedel ödeyen büyükşehir belediyesi ayrıca kazılara destek veriyor. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırmasıyla yeri açılan Kadifekale’deki antik Roma tiyatrosunun da ortaya çıkmasıyla, bölgenin turizmde yeni bir “yıldız” olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Özel tasarım koruma duvarı


Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir...