03 / 05 / 2024

Ağrı eski cami

Ağrı eski cami

Hayırsever iş adamı Demir'in AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 46 yıl önce yapılan cami ve minaresi yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı. Köylüler de caminin yıkımına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Filistin'den "Kudüs surlarının yıkılması çağrısına" tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'ndeki meclis üyelerinden Arieh King tarafından yapılan "Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen surların bir kısmının yıkılması" çağrısına tepki gösterdi.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Ağrı Belediyesi'nin eski binası yıkıldı!

Ağrı Belediyesi tarafından başlatılan Ağrı Park Projesi kapsamında eski belediye binasının yıkımı gerçekleşti. Yıkılına binanın yapımında yeterli demir ve çimento kullanılmadığı açıklandı.

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Keçiören Çağrı Okulları açıldı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları bünyesindeki ilkokulun açılış töreni için Keçiören’deydi. Törene Bakan Yılmaz’ın yanı sıra eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı...

Ağrı Eleşkirt'e yeni cami!

Ağrı Valisi Musa Işın Eleşkirt ilçesinde hayırsever iş adamı Nimetullah Kaya'nın yaptıracağı caminin temelini attı.

Özen Kuzu: Gayrimenkul sektörü eski günlerine geri dönecek!

GYODER’in de dahil olmasıyla 86 projeye ulaşan konut seferberliğinin sektörü eski günlerine döndüreceğini belirten Kuzu, 2015 yılı konut satış rakamlarının aşılacağını, büyümenin de yüzde 10’a yaklaşacağını öngördü

Bursa Çağrışan’a yeni eğitim yuvası!

Eğitim yatırımlarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ndeki eski okul binasını modern bir anaokulu ve halk eğitim merkezi olarak bölgeye kazandırdı.

Prenses Süreyya’nın mirası ağabeyinin eski şoförüne verilecek!

Almanya’da bir mahkeme son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin ikinci karısı Prenses Süreyya’nın mirasının vefat etmiş ağabeyinin eski şoförüne verilmesine karar verdi.

Antalya Muratpaşa'daki eski sanayi sitesi düzenlenecek!

Muratpaşa Belediyesi eski sanayi sitesini cazibe merkezi haline getirmek için bir dizi düzenleme gerçekleştirecek. Düzenlemeler kapsamında hurda araçlar kaldırılıp, işgalli alanlar temizlenecek, kaldırım işgalleri önlenecek.

İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı, açılışa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı eski cami Haberi

Ağrı eski cami

Taşlıçay ilçesinde 46 yıl önce yapılan ve geçen süre içerisinde hasar göre cami ve minaresi tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı.


İlçeye bağlı Aşağı Toklu köyünde 1968 yılında yapılan köy camisi, geçen sürede zarar gördü. Hayırsever iş adamı Nuri Demir, minaresinde ve duvarlarında çatlaklar oluşan camiyi yıktırarak yerine yenisini yaptırmaya karar verdi.


Minare, bir iş makinesi yardımıyla etrafına bağlanan halatlarla boş araziye devrildi. Köylüler de caminin yıkımına başladı.


Hayırsever iş adamı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 46 yıl önce yapılan cami ve minaresinde hasarların oluştuğunu anımsatarak, bu nedenle yıkılmasına karar verildiğini söyledi.


Eski minarenin, bir iş makinesi yardımıyla etrafına bağlanan halatlarla boş bir araziye devrildiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:


"Ben bu köyde doğup İstanbul'a göçtüm. Yıllarca orada çalıştım ve bu süreç içinde ekmeğimi...