10 / 05 / 2024

Ağrıda çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek

Ağrıda çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek

Ağrı Belediyesi, şehrin yeni imar planı için, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarıyla bir araya geldi.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Pek Aır Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Pek Aır Havacılık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Peker ve Fatih Peker ortaklığında kuruldu.

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Ağrı'da Abdurrahman ve Asya Kan çifti ile kızlarının yaşadığı, mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı ev, valilik, Türk Kızılay ve hayırseverler tarafından 20 günde büyütüldü ve onarıldı.

Depremde ağır hasar gören yapıların sahiplerine kredi desteği!

2020 yılında Manisa, Elazığ ve Van'da meydana gelen 3 büyük depremde yıkık, ağır ve orta hasarlı yapı sahipleri için her türlü alt yapı ve sosyal donatılar inşa edilecek ve kredi desteği sağlanacak..

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Ağrıda çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek Haberi

Ağrıda çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek

Ağrı Belediyesi, şehrin yeni imar planı için, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarıyla bir araya geldi.


Şehrin genel problemlerinin masaya yatırıldığı toplantıya Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Ömer Polat, Halef Keklik, belediyede çalışan mimar ve mühendisler ve yapı denetim firmaları katıldı.


Şimdiye kadar gerçekleşen çarpık yapılaşmanın önüne geçebilmek, şehrin gelişimi ve modernizasyonu gibi konuların ele alındığı toplantıda; mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarının görüş ve önerileri alındı. Önümüzdeki dönem için imar planına dönük gerekli hazırlıkların yapılacağını belirten belediye yönetimi, bu anlamda ehil insanların düşüncelerinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.


Zaman