04 / 05 / 2024

agusta Westland

agusta Westland

Ayazağa'da kurulan Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

agusta Westland Haberi

agusta Westland


     Kaan Heliport, Agusta Westland ve Air Methods ile Başarı Holding konsorsiyumuyla Kaan Air tarafından kuruldu. 

     Kaan Air'in bağlı bulunduğu Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul'un önemli eksiklerinden birinin tamamlandığını belirterek, Kaan Air olarak 3,5 yıllık bir emeğin ürünü olan Kaan Heliport'un açılış gururunu yaşadıklarını ifade etti. 

     Açılışı yapılan helikopter havaalanının sadece Türkiye'nin değil Avrasya bölgesinin de en büyük heliportu olma özelliği taşıdığına işaret eden Yıldız, ''Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak'' dedi. 

     Hız, konfor ve iniş alanı kolaylığı nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de helikoptere artan bir ilgi olduğunu ifade eden Yıldız, ''Ancak en büyük eksiğimiz altyapı. Helikopterlerin iniş kalkış yapacakları...