20 / 05 / 2024

ağustos ayı dolar

ağustos ayı dolar

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Ağustos ayını kapsayan ekonomi gündemi raporuna göre, ay boyunca ekonomi basınında öne çıkan konular arasında FED’in tahvil azaltma hamlesi ve doların 2 TL seviyesini görmesi, ilk sıralardaydı...

Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor! Sıfır araçlarda yeni yıl fırsatı! 

Sıfır araç alacaklar için dev kampanya başladı. Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor. İşte kampanyanın ayrıntıları ve Dacia 11 Ocak 2024 fiyat listesi...

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

Ağustos ayında yüksek çıkan enflasyonu hangi harcamalar tetikledi?

TÜFE’de yüzde 9,09’la en yüksek ağustos ayı enflasyonu gerçekleşti. Aylık enflasyonun 2,78 puanlık bölümü ağustosta yüzde 16,61 artan ulaştırma, 2,27’lik bölümü de yüzde 8,48 artan gıda fiyatlarından oluştu.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Hafta sonunun ilk günün de dolar kuru merak ediliyor. 1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı.

Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!

Ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken, bankaların maaş aralıklarına göre sunacakları güncel promosyonlar hakkında yapılan araştırmalar halen devam etmektedir.

Skoda Kodiaq’a ağustos ayında 5 bin 903 TL zam geldi! İşte güncel Skoda Kodiaq fiyatları...

Skoda’nın çok sevilen modellerinden Kodiaq’ın ağustos ayı fiyatı açıklandı. Skoda, ağustos ayında Kodiaq modeline sadece 5 bin 903 TL zam yaptı.

Skoda Karoq’a ağustos ayında 4 bin 801 TL zam geldi! Karoq’un yeni fiyatı tam bu kadar oldu!

Skoda ağustos ayı kapsamında Karoq modeline 4 bin 801 TL zam yaptı. Karoq modelinin yeni fiyat listesinin Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanmasının ardından Karoq’un yeni fiyatını araştıranların sayısı arttı.

Dolar 2023'ün sonunda tam bu kadar olacak! Elinde doları olanlar hemen bu rakamlara bakın! 20 Ağustos 2023 dolar/TL kuru

Piyasaların kapalı olduğu bugün de dolar/TL kurundaki son durum merakla araştırılıyor. Merkez Bankası doların yıl sonunda ulaşacağı rakamı duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? İşte 20 Ağustos 2023 dolar/TL kuru...

2023 Ağustos ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? 2023 Aile Destek ödemesi ne kadar, zamlı mı ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, Aile Destek Programı bir yıl daha sürecek. Ağustos ayı için ödemelerin ne zaman yapılacağına dair son dakika açıklaması, Bakan Göktaş'ın Twitter hesabından geldi. 

ağustos ayı dolar Haberi

ağustos ayı dolar

MTM’nin ekonomi sayfaları üzerinden hazırladığı araştırmaya göre ihracat, en fazla yazılan başlık oldu. Temmuz’da ihracatın geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 17.3 artışla 12 milyar 629 milyon dolar olması, Ağustos’ta ekonomi basınına yansıyan konular arasında öne çıkarken, bu rakamla aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en iyi Temmuz rakamına ulaşıldığı belirtildi.


Büyüme, ay boyunca ekonomi sayfalarına en çok konu edilen diğer bir başlık oldu. Euro bölgesinde son yıllarda yaşanan büyük durgunluktan sonra, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.2’lik büyüme gerçekleşmesi, ekonomik büyüme ile ilgili öne çıkan haberler arasındaydı.  Ekonomik büyüme ile ilgili gazete ve dergilerde dikkat çeken bir diğer konu ise, ABD’nin geriye dönük gayri safi milli hasıla verilerini revize ederek geçen yılki büyüme oranını yüzde 2.2’den yüzde 2.8’e yükseltmesi oldu. 


Aynı araştırmaya göre,...