07 / 07 / 2024

Ahara Temlik

Ahara Temlik

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Ahara temlik nedir?

Ahara temlik belirli bir hukuki terimdir. Bunun için öncelikle ahara ve temlik kelimelerini bilmek önemlidir. Bu terim günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı alanlarda duyabiliriz. Peki ahara temlik nedir, hangi süreci ifade eder ve nasıl gerçekleşir? İşte ahara temlik ile ilgili kapsamlı bilgiler..

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni bir destek ödemesi müjdesi! Detaylar belli oldu!

Çiğ süt desteği ödemeleri ile ilgili esaslar belirlendi. Buna göre, destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğu için çiğ süt desteği alacak hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce, haciz-icra, temlik ve benzeri işlemler gerçekleştirilmeyecek.

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Temlik nedir? Temlik çeşitleri nelerdir?

Temlik nedir? Temlik çeşitleri nelerdir? araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Temlik nedir sorusunun yanıtı!

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Emlak Konut'tan 282.3 milyonluk tahsilat!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 373 milyon 149 bin 999 TL tutarındaki kısmı "gayri kabili rücu" olarak temlik edilerek 282 milyon 387 bin 965 TL nakit tahsilat yapıldı.

Emlak Konut'tan 350 milyonluk tahsilat!

Emlak Konut GYO vadeli satışlarından kaynaklanan alacaklarından 470 milyon 980 bin 396 TL tutarındaki kısmı "gayri kabili rücu" olarak temlik edilerek 350 milyon TL nakit tahsilatı yaptı.

Markantalya AVM'nin FETÖ'cü sahibi kiraların peşinde!

Markantalya’nın sahibi Ünal kaçtı ama şirketi kiraları toplamayı sürdürdü. Şimdi de temlik yöntemi ile bankaların peşine düştüğü kiraları ailesine ait bir şirkete aktarmak istiyor.

Galatasaray'ın Riva arazisinde 58 temlik var!

Milliyet Gazetesi'nden Osman Şenher bugünkü yazısında Galatasaray'ın Riva arazisinden bahsetti. Osman Şenher Riva arazisinde 58 tane temlik olduğunu söyledi.

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi tapu üzerine kayıtlı olanın diğer eşe sormadan 3. şahıslara devir ve temlik etmesini engellemek amacı ile konuluyor. Peki, boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Temlik Menkul Gayrimenkul İnşaat ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Temlik Menkul Gayrimenkul İnşaat ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Şevki Onur Öz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Gökay Tulğan Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 21 Ağustos'ta Kadıköy'de kuruldu.

Tapuya şerh koyma şartları!

Tapu kütüğüne konulan şerhler kişisel haklar, temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan şerhler, tescille ilgili geçici şerhler niteliğinde olabiliyor. Peki, tapuya şerh koyma şartları nelerdir?

Ahara Temlik Haberi

Ahara Temlik

Ahara Temlik ne demektir, Ahara temlik nasıl gerçekleşmektedir? soruları pek çok insan tarafından merak edilip araştırılmaktadır. İşte ahara temlik kavramına dair sorulan soruların yanıtları…

AHARA TEMLİK NEDİR? AHARA TEMLİK NE DEMEKTİR?

Ahara temlik terimi, Osmanlıca bir ifade olmasından dolayı anlamı bilinmeyen emlak terimlerinden bir tanesidir. Ahara kavramı Osmanlıcada başkası anlamına gelir. Hukuk dilinde de ahara kendiniz dışında yer alan üçüncü kişileri anlatmayı karşılamaktadır. Yine Osmanlıca bir kelime olan temlik de devretme, başkasına geçme anlamına gelmektedir. Daha günümüze uyarlayıp ve kısaca anlatmak gerekirse de “Ahara temlik” size ait olan bir malın ya da hakkın başka bir şahsa devir edilme işlemine denilmektedir.

AHARA TEMLİK NASIL GERÇEKLEŞMEKTEDİR?

Mal varlığınızdan ev, arsa veya yazlık olsun herhangi bir eşyayı bir başkasına satmak ya da vermek isteyebilirsiniz. Bu durumda...