03 / 05 / 2024

Ahi Çelebi Camii

Ahi Çelebi Camii

Çevresindeki zeminle kot farkı bulunduğu için birçok kez sular altında kalan Ahi Çelebi Camii'nin yıllar süren çilesi bitiyor. Uzun yıllar harap halde kalan ve bakımsızlıktan çökme tehlikesi yaşayan cami, restore edildikten sonra da su baskınlarıyla baş e

Ahi Çelebi Camii yenilendi!

1539 ve 1653’te çıkan yangınlarda kullanılamaz hale gelen Ahi Çelebi Camii, ikinci yangından sonra Mimar Sinan tarafından tamir edilmişti. Cami şimdi tekrar yenilendi

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin temeli atıldı!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü'nde inşa edilecek İslami İlimler Fakültesi’nin temeli atıldı. Fakültenin inşaatı Ahi Evran Üniversitesi Camii'nin hemen yanında başladı.

Üsküdar Hattat Hasan Çelebi Camii'nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverler tarafından Üsküdar Güzeltepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hattat Hasan Çelebi Camii’nin temel atma töreni yapıldı.

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

600 yıllık Daye Hatun Camii hizmete açıldı!

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Makedonya Kebir Mehmet Çelebi Camii restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve 1963 depreminde hasar gören Kebir Mehmet Çelebi Camii Türkiye'nin de desteğiyle restore edildi.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatı incelendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Karatay Çelebi Camii'nin inşaatı hızlandı!

KARATAY Belediyesi yatırımlarına devam ederek Şeyhulema Çavuşoğlu Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde Karatay Belediyesi Çelebi Camii'ni Karatay'a kazandıracak.

Ahi Elvan Camii restore ediliyor!

Ankara Kalesi eteklerinde bulunan 8 asırlık Ahi Elvan Camii restore edilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalar 2016 yılında tamamlanacak.Dikdörtgen planlı cami, ahşap minberi ve direkleri ile Ankara’nın en önemli tarihi camilerinden birisi.

Ahi Çelebi Camii Haberi

Ahi Çelebi Camii

Yapılacak drenaj çalışmasıyla aşırı yağışlar sonrası yaşanabilecek su baskınlarının önlenmesi amaçlanıyor. Evliya Çelebi'nin meşhur rüyasında kendisini içinde gördüğü cami olarak bilinen Ahi Çelebi Camii'nin çevre düzenlemesi yapılıyor. Eminönü'ndeki cami restore edilmesine rağmen kot farkı yüzünden birçok kez sular altında kalmıştı. Çevre düzenlemesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Cami, bir önceki restorasyon çalışmalarının ardından sular altında kalmıştı. Şimdi bir daha su baskını yaşanmaması için drenaj çalışması yapılıyor. Çalışmalar tamamlanınca zemindeki yağmur suyu camiye ulaşmadan alınacak ve camiyi artık su basmayacak. Denize doğru kayma olduğu tespit edilen tarihî yapının, zarar görmemesi amacıyla kıyı bandında çelik kazık çakılacak. Caminin Eminönü sahilindeki kısmında turistik amaçlı çalışan tekneler için de düzenleme yapılacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalarda Ahi Çelebi Camii'nin yakın çevresindeki 25 bin...