27 / 04 / 2024

Ahıska Türkleri Erzincan Üzümlüdeki TOKİ konutlarına yerleştirildi

Ahıska Türkleri Erzincan Üzümlüdeki TOKİ konutlarına yerleştirildi

Ukrayna’nın doğusunda, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçıların başlattığı iç savaş yüzünden evlerini ve işlerini kaybeden Ahıska Türklerinden oluşan üçüncü kafilenin ilk grubu Türkiye'ye hareket etti.

Ahıska Türkleri, Erzincan Üzümlü'deki TOKİ konutlarına yerleştirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine getirilerek konutlarına yerleştirildi.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Günlük 2840 lira kazanmak için büyük fırsat! Şartlar belli oldu

Almanya'da çalışmak isteyenler dikkat. Batı Avrupa ülkesinin açıkladığı şartlar, Türkleri de ilgilendiren önemli detaylar barındırıyor. İşte tüm detaylar...

ŞOK’ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü!

Her hafta indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden yayımlayan ŞOK, bu haftaya özel yine ürün kataloğunu müşterilerine özel paylaştı. Bu kapsamda, ŞOK'ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü. İşte 1 Haziran 2023 ŞOK fiyat listesi...

A101'de 7 kg Peros toz deterjan 109 TL'ye, 12'li tuvalet kağıdı 46 TL'ye, Birşah Bidon yoğurt 39 TL'ye düştü!

A101 haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında 7 kg Peros toz deterjan 109 TL'ye, 12'li tuvalet kağıdı 46 TL'ye, Birşah Bidon yoğurt 39 TL'ye düştü. İşte indirimli aktüel ürünler kataloğu.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Neli İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Neli İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda Nalan Nizamoğlu tarafından kuruldu.

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dayan tarafından kuruldu.

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Anka Şah İnşaat Taahhüt Kuyumculuk Limited Şirketi kuruldu!

Anka Şah İnşaat Taahhüt Kuyumculuk Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şahan Kara tarafından kuruldu.

Erzincan'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Erzincan İcra Dairesi, Erzincan ili, Merkez ilçesi, Aydoğdu Mahallesi, 105 ada 26 parselde yer alan su arıtma tesisini ve arsasını 9 milyon 527 bin 965 TL'ye satıyor...

Ahıska Türkleri Erzincan Üzümlüdeki TOKİ konutlarına yerleştirildi Haberi

Ahıska Türkleri Erzincan Üzümlüdeki TOKİ konutlarına yerleştirildi

Ahıska Türklerinin tahliyesi, Başbakanlığın koordinatörlüğünde Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Ukrayna makamlarının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.


Üçüncü kafilenin ilk grubunda Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk şehrinden gelen 53’ü 11 yaşından küçük olmak üzere toplam 171 Ahıska Türkü, Harkov’dan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Erzincan’a uğurlandı.


Türkiye'nin kucak açtığı Ahıska Türkleri, Başbakanlık Toplu Konut İdaresine ait eşyalı dubleks evlere yerleştirilecek.


Üçüncü kafiledeki yaklaşık 340 kişilik ikinci grup da yarın Harkov’dan THY’ye ait iki ayrı uçak ile Erzincan’a götürülecek.


Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Ahıska Türkleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmeye başlamıştı. Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan ilk kafilenin ardından 177 kişilik 35...