27 / 04 / 2024

ahıska türkleri Erzincana mı yerleştirilecek

ahıska türkleri Erzincana mı yerleştirilecek

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinin 824 kişilik üçüncü kafilesi, 14 ve 15 Nisan'da Erzincan'a gelecek.Geyikli Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşecek Ahıska Türkleri için evler hazırlandı.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Günlük 2840 lira kazanmak için büyük fırsat! Şartlar belli oldu

Almanya'da çalışmak isteyenler dikkat. Batı Avrupa ülkesinin açıkladığı şartlar, Türkleri de ilgilendiren önemli detaylar barındırıyor. İşte tüm detaylar...

ŞOK’ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü!

Her hafta indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden yayımlayan ŞOK, bu haftaya özel yine ürün kataloğunu müşterilerine özel paylaştı. Bu kapsamda, ŞOK'ta robot süpürge 4 bin TL’ye, buhar kazanlı ütü 3850 TL’ye, ahşap temizleyici 18 TL’ye düştü. İşte 1 Haziran 2023 ŞOK fiyat listesi...

A101'de 7 kg Peros toz deterjan 109 TL'ye, 12'li tuvalet kağıdı 46 TL'ye, Birşah Bidon yoğurt 39 TL'ye düştü!

A101 haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında 7 kg Peros toz deterjan 109 TL'ye, 12'li tuvalet kağıdı 46 TL'ye, Birşah Bidon yoğurt 39 TL'ye düştü. İşte indirimli aktüel ürünler kataloğu.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Neli İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Neli İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda Nalan Nizamoğlu tarafından kuruldu.

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dayan tarafından kuruldu.

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Anka Şah İnşaat Taahhüt Kuyumculuk Limited Şirketi kuruldu!

Anka Şah İnşaat Taahhüt Kuyumculuk Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şahan Kara tarafından kuruldu.

Entidecor Mimarlık İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Yapı Malzemeleri Dekorasyon İthalat İhracat Ltd.Şti. kuruldu!

Entidecor Mimarlık İnşaat Taahhüt Ahşap Sanayi Yapı Malzemeleri Dekorasyon İthalat İhracat Ltd.Şti. Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Can Tamtekin tarafından kuruldu.

ahıska türkleri Erzincana mı yerleştirilecek Haberi

ahıska türkleri Erzincana mı yerleştirilecek

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinin 824 kişilik üçüncü kafilesi, 14 ve 15 Nisan'da Erzincan'a gelecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinin 824 kişilik üçüncü kafilesi, 14 ve 15 Nisan'da Erzincan'a gelecek.


Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine geçtiğimiz 25 Aralık ve 3 Mart tarihlerinde iki ayrı kafile halinde gelen 151 aileden oluşan 616 Ahıska Türkünün ardından 824 kişilik üçüncü kafile, uçaklarla Erzincan'a getirilecek.


Geyikli Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşecek Ahıska Türkleri için evler hazırlandı. Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından evlerin tüm eşyaları ve kışlık yakacakları alındı.


Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Acar, şöyle devam etti:


"14 ve...