08 / 07 / 2024

ahmet acar odtü yolu açıklaması

ahmet acar odtü yolu açıklaması

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ'nün bu yolun yapılmasına 20 senedir onay verdiğini belirterek "Yol bu şekilde mi projelendirilmesi gerekirdi? Bu bize sorulmadı." dedi...

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Mimar Ahmet Kıran hayatını kaybetti!

ODTÜ Mimarlık mezunu Mimar Ahmet Kıran, 24 Şubat 2021 tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde vefat etti. 

Ahmet Cevdet Yalçıner: Büyük İstanbul depreminde tsunami bekliyoruz!

Beklenen büyük depremi ilgili ODTÜ Kıyı ve Deniz IVIC Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Marmara'da denizaltı heyelan nedeniyle tsunami olabileceğini söyledi…

TOKİ Sakarya Caferiye Konutları'na yüzde 15 indirim geldi!

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar beraberinde ki heyetle TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı makamında ziyaret ederek Caferiye'de indirim talep etti. TOKİ'nin mahalle konseptinde konut fiyatlarına ilk kez yüzde 15 indirim geldi.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

Sakarya Kocaali'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar şimdiye dek basında hiç yer almayan Kocaali Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ilk kez konuştu. Acar, çalışmanın ilçe merkezinde istişareler sonucunda tespiti yapılacak bir adadan başlayacağını söyledi.

Ahmet Cevdet Yalçıner: Denizdeki her deprem tsunami yaratmaz!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, ' Denizdeki her deprem tsunami yaratmaz ' dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Murad Acar'ın amcası Ahmet Nejat Acar vefat etti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Murad Acar'ın amcası Ahmet Nejat Acar vefat etti. Murad Acar'ın vefatı üzerine Ağaoğlu Şirketler Grubu bir taziye mesajı yayınladı.

Ahmet Büyükduman'ın Bir Kent Efsanesi Konut Balonu kitabı yayınlandı!

ODTÜ’den lisans, İstanbul Üniversitesi’den yüksek lisans ve doktora derecelerine saihp olan ve 2005 yılından bu yana gayrimenkul değerleme sektöründe yönetici olarak çalışan Ahmet Büyükduman'ın Bir Kent Efsanesi Konut Balonu kitabı yayınlandı.

Home Therm Havlupan Isı Ürünleri İmalatı İnşaat ve Metal İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Home Therm Havlupan Isı Ürünleri İmalatı İnşaat ve Metal İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Osman Terzi, Ahmet Acar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

ODTÜ Rektörü: Yolun projelendirilmesi bize sorulmadı!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ'nün bu yolun yapılmasına 20 senedir onay verdiğini belirterek "Yol bu şekilde mi projelendirilmesi gerekirdi? Bu bize sorulmadı." dedi...

Erdoğan Bayraktar'dan ODTÜ rektörüne teşekkür!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ortadoğu Teknik Üniveristesi arazisindeki yol güzergahıyla ilgili yaşanan süreçteki tavırdan dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar' a teşekkür etti...

ahmet acar odtü yolu açıklaması Haberi

ahmet acar odtü yolu açıklaması


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, '1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışında yaşananlara ilişkin, açıklamalarda bulundu. ODTÜ'nün bu yolun yapılmasına 20 senedir onay verdiğini belirten Rektör, "Yol bu şekilde mi projelendirilmesi gerekirdi? Bu bize sorulmadı." dedi. 


Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ODTÜ Merkez Laboratuvarı (MERLAB)’na verilen 'TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı' Akreditasyon Sertifikası’na yönelik teslim töreni yapıldı. Törene katılan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar gazetecilerin 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Bulvarı)’nda yaşanan olayları ve bulvarı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Bizim Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak bu yolla ilgili görüşümüzü daha öncede belirttik. 20 senedir Orta Doğu Teknik Üniversitesi bu yolun yapılmasına onay vermişti ve bu süreç içinde de biz mümkün...