07 / 07 / 2024

Ahmet Duran Şahin

Ahmet Duran Şahin

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Şahin, "Yüksek yapılar Karadeniz'den gelen rüzgarı engelliyor. Yazın yüksek nem ve rüzgar olmayınca insanların konfor seviyeleri düşüyor. Kış aylarında ise kirlilik oluşuyor" dedi.

Aes Structure Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Aes Structure Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ahmet Erhan Şahin tarafından kuruldu.

Şahinler İş Makinaları Alım Satım Kiralama Revizyon Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şahinler İş Makinaları Alım Satım Kiralama Revizyon Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Abdulselim Şahin, Ahmet Kemal Şahin, İbrahim Şahin ve Recep Furkan Şahin ortaklığında kuruldu.

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi Fatih’te   250 bin TL sermaye bedeli  ile Ahmet Muhammed Şahin, Alper Zeki Şahin, Namık Yüzügüleç tarafından  kuruldu.

Saer İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Oto Alım Satım Gıda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saer İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Oto Alım Satım Gıda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli Ahmet Cem Şahin ve Hasan Erden ortaklığında kuruldu.

Kanal İstanbul'a onay veren Ahmet Şahin görevden alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Kanal İstanbul’a onay verenlerden biri olan İSKİ Planlama Şube Müdürü Ahmet Şahin de görevden alındı…

Metot Yapım ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metot Yapım ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sabri Şahin tarafından kuruldu.

Pendik Ahmet Yesevi’de dönüşüm başlıyor!

Ahmet Yesevi Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 700 hak sahibinin tapuya kavuştuğunu dile getirerek “Yeni düzenlemelerle birlikte mahalleye 3 okul, 3 veya 4 park ve 1 spor kompleksi kazandıracağız.”diye konuştu.

Bilecik'te çatıdan düşen müteahhit Ahmet Şahin ağır yaralandı!

Bilecik Beşiktaş Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde kaba inşaatı bitmiş 4 katlı bir binanın çatısındaki yapımı devam eden çalışmaları inceleyen müteahhit Ahmet Şahin (1982), bilinmeyen bir sebepten dolayı aşağı düştü.

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.

Vasip Şahin'den Yaşar Güvenç'e ziyaret!

Vali Şahin'in ziyaretinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile müdür yardımcıları da yer aldı.

Ahmet Çakır: Mimarlarımızın görüşü bizler için önemli!

Şubat ayında yapılan olağan genel kuruldan sonra göreve gelen Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Ahmet Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Ahmet Şahin: Nevşehir'e yeni konaklama tesisleri yapılmalı!

İlçenin turizmden daha fazla pay alabilmesi gerektiğini söyleyen Gülşehir esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Şahin, ilçe de bir an önce konaklama tesisi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Ahmet Duran Şahin Haberi

Ahmet Duran Şahin

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, yüksek yapıların Karadeniz'den gelen hava akışını, rüzgarı engellediğini belirterek, "Yaz aylarında yüksek nem ve rüzgar olmayınca insanların konfor seviyeleri düşüyor. Kış aylarında ise kirlilik oluşuyor" dedi. 


Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde şehirler planlanırken jeolojik etütler yapıldığını buna karşın iklim özelliklerinin dikkate alınmadığına işaret etti.


"Çevresel Etki Değerlendirme diye bir şey var da Meteorolojik Etki Değerlendirme ne yazık ki yok" diyen Prof. Dr. Şahin, her bina için jeolojik etüt yapıldığı gibi meteorolojik etüt de yapılması gerektiğini vurguladı.


İstanbul'un ana rüzgarların kuzey ve kuzeydoğudan estiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:


"İstanbul'un Karadeniz'den şiddetli ve güzel bir rüzgarı vardır. Bu rüzgarlar İstanbul'u bir anlamda...