03 / 07 / 2024

Ahmet Ercan deprem

Ahmet Ercan deprem

Deprem bilimcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Marmara’da 7 dolayında bir deprem olduğu takdirde, yalnızca İstanbul’da ölü sayısının 5-6 milyonu bulacağını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama: Büyük deprem bekliyorum!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada “Sisam'ın kuzeyinde beklediğim büyük deprem buraları da önemli ölçüde etkileyecek” dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Marmara'da 'Büyük hareket var' dedi, 7.3'lük deprem uyarısı yaptı! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay hattının hareketlerine dikkat çekti ve riskli olan şehirleri tek tek sıraladı. İşte o açıklama..

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Depreme önlem alabilmek için asgari ücret kaç TL olmalı?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde "Aç olan, 'açız,' diyen bir millete deprem dersi veremezsiniz." diyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme önlem alabilmek için asgari ücretin kaç TL olması gerektiğini de açıkladı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 7.5'e varan deprem açıklaması: İstanbul, Karasu, Bursa, Altınoluk...

Deprem bilimci Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan altını çizerek uyardı: Güvenli olmayan yapı kiralanmamalı, satılmamalı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dirençli yapıların önemine vurgu yaparak, Yapı Denetim kuruluşlarından beklentilerini açıkladı. 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 6.7'lik depremler oldu, yeni bir depremin olması şaşırtmaz!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir ili işaret ederek " Gelecek 10 yıl içinde ilde olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Deprem bilimciden 6 şehir için çarpıcı uyarı: Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 kente dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı. İşte deprem bilimci Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Balıkesir ve Bursa uyarısı: İlçe ilçe uyardı, 'Devam edecek' dedi! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir ve Bursa depremleri ile ilgili ilçe ilçe açıklayarak uyarıda bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Balıkesir'e 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu ve "Batıya yerleşmeli" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.

Ahmet Ercan deprem Haberi

Ahmet Ercan deprem


Deprem bilimci Prof. Dr. Ercan son zamanlarda ülkemiz ve Akdeniz'de sıklıkla meydana gelen depremlerle ilgili olarak Sözcü'den Mustafa Sarıipek'e konuştu. Afrika’nın kuzeye doğru toslama hızının yükselmesiyle Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta için muhtemel bir deprem olasılığıyla ilgili uyarılar yapan Ercan, “1912 Mürefte-Tekirdağ depremiyle Türkiye ile dünyaya kolera salgını geldiği unutulmasın, hazırlıklı olmak zorundayız” diye konuştu.

DEPREM İLE ÜLKEMİZE KOLERA GELDİ

Trakya’da yaşanan depremle birlikte salgının da etkili olduğunu hatırlatan Ercan şöyle konuştu:

-Balkan Savaşı başlamadan 2 ay önce, bu kez Trakya'ya bir deprem ile çok büyük bir kıran geldi. 7 Ağustos 1912 gecesi 03:55'de Şarköy – Mürefte (Tekirdağ) odaklı yaklaşık 7.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

-Göçükler altında kalanlar çaresizlik içinde kurtarılmayı boşuna beklediler. 5 bin 500 nüfuslu Şarköy'de Türk, Ermeni, Musevi ile Çingeneler uyurken 200'den...