03 / 05 / 2024

ahmet kaplan yazıları

ahmet kaplan yazıları

Ahmet Kaplan, Star Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında "Konutta balon mu var, köpük mü?" konusunu mercek altına aldı. Kaplan, " Türk halkı için konutta bir köpük fiyat olgusu ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim..." diyor...

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük deprem Marmara'nın Trakya kıyılarına yakın olacak! Ürküten son dakika açıklaması geldi! 

Beklenen büyük İstanbul depremi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkımın ardından yeniden gündem oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depremi ile ilgili ürküten bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

Jeofizik Y. Müh. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

Akap Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Kuruldu!

Akap Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Ahmet Kaplan tarafından kuruldu.

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

Mirasçılar 2022'de ne kadar vergi ödeyecek?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde 2022'de mirasçıların ödeyeceği vergileri kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'İşte yeni yılda mirasçıların ödeyeceği vergiler' başlıklı yazısı...

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Belediyelerin gayrimenkul satışları KDV'den muaf mı?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'nde belediyelerin taşınmaz satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerin taşınmaz satışları KDV’ye tabi mi?' başlıklı yazısı...

Odeon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Odeon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  250 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kemal Yazıcı tarafından kuruldu.

ahmet kaplan yazıları Haberi

ahmet kaplan yazıları

GEÇEN hafta konut sektöründe "Balon' tanışmalarını gündeme getirmiştik. Bu hafta ki yazımda da bu konu ve sektör ile ilgili değerlendirmelere devam etmek istiyorum. Çünkü inşaat sektörü önümüzdeki dönemlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının da hız kazanması ile daha çok gündeme gelecektir. Mevcut ekonomik tablo, küresel gelişmeler ve alım gücüne göre talebi sınırlayan onlarca etkenleri sıralamak mümkün. Bu aşamada talebi sınırlayan şartlar açısından bakarsak konutta bir balon olduğu anlayışına katılmıyorum. Konut arzında bir balondan tam olarak bahsedilemese de 10 bin dolar çizgisinde kalan orta gelir tuzağına düşme tehlikesinde olan Türk halkı için konutta bir köpük fiyat olgusu ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Asıl tehlikeyi ve tehdidi ise orta gelir tuzağından kalmak olarak görüyorum. Orta gelir tuzağında kalan orta sınıfın, istenilen artışı gösteremeyen...