14 / 05 / 2024

Ahmet Pek ığdır valiliği

Ahmet Pek ığdır valiliği

Ahmet Pek, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 14 kişilik Valiler Kararnamesi kapsamında merkeze alınan isimler arasında yer alıyor. Peki, Ahmet Pek kimdir?

Beykoz’da pek çok alanın sit derecesi düşürüldü! Kuzey Ormanları'nda rant tehlikesi! 

Beykoz’da ormanlık alanların da yer aldığı pek çok alanın sit derecesi düşürüldü. Uzmanlar bunun bir tehdit olduğunu ve sit derecesi düşürülen bu alanların ranta açıldığını savundu. İşte ayrıntılar...

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.

Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır? sorusudur. İşte detaylar!

D&R’da tüm elektronik ürünlere özel indirim başladı! D&R 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kültür, sanat ve eğlence dünyasına ait pek çok içerik ve ürünleri bulabileceğiniz D&R’da okula dönüş kampanyasına ek tüm elektronik ürünlerde indirim başladı.

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Murat Oktay, Koray GYO Genel Müdürü oldu!

Koray GYO Genel Müdürü Ahmet Oktay Karaata'nın kendi isteğiyle görevinden ayrılması nedeniyle, Murat Oktay'ın şirketin genel müdürü olarak atanmasına, kendisine imza yetkisi verilmesine karar verildi. 

Hangi giderler kira gelirinden düşürülebilir?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında okul faturalarının kira gelirinde düşürülüp düşürülmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Alarko GYO Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emekli oldu!

Alarko GYO'nun Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emeklilik prosedürü gereğince emekli oldu.

Konut kredisi faizleri 9 puan düşürülmeli!

Sinpaş Başkanvekili Ahmet Çelik, konut kredi faizlerinin düşürülüp, aradaki farkı devletin kapatması önerisinde bulundu. Çelik, “Mevcut mevduat faizi ile kimse konut almaz” diye konuştu.

Iğdır hızlı trenle tanışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'daki projeler ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, havalimanı ile tanışan Iğdır'ın hızlı trenle de tanışacağını belirtti.

TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Melekli Beldesi'nde yaptırılan TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katıldı.

Iğdır Havalimanı'na 15 Temmuz şehidinin ismi verildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Iğdırlıların temsilcisi bir genç olan Bülent Aydın ilk şehidimizdi. Iğdır Havalimanı'nın ismini 'Iğdır Bülent Aydın Havalimanı' yaptık." açıklamasında bulundu.

Ahmet Mandıracı, Seranit Grup Genel Müdürü oldu!

Seranit Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hamdi Altunalan Genel Müdürlük görevinden ayrıldı. Yerine Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Mandıracı atandı.

Ahmet Pek ığdır valiliği Haberi

Ahmet Pek ığdır valiliği

Ahmet Pek kimdir?

Ahmet Pek, 1957 yılında Sivas’ta doğmuş olup, ilkokul ve ortaokulu Sivas’ta okumuştur. Lise öğrenimini 1973–1976 yılları arasında Polis Koleji’nde, yüksek öğrenimini ise 1976-1979 yılları arasında Polis Akademisinde tamamlamıştır. 


Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde ilk görevine başlamış olup, buradaki görevine 1983 yılına kadar devam etmiştir. 1983–1985 yılları arasında İtalya’nın Napoli Başkonsolosluğunda güvenlik ataşesi olarak görevlendirilmiştir. 


Yurtdışı görevi dönüşünde 1985–1988 yılları arasında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde çalışmıştır.1988 -1993 yılları arasında Polis Kolejinde Şube Müdür Vekilliği görevini yürütmüştür. 1993 -1995 yılları arasında Niğde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş Şube Müdürü olarak görev almıştır. 


1995–2001 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sırasıyla; Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve...