05 / 05 / 2024

Ahmet Sakızoğlu davasında son durum

Ahmet Sakızoğlu davasında son durum

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Yağızoğlu İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağızoğlu İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Bahri Sekmen ve Dilaver Yağızoğlu ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davasında karar çıkmadı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun davasında duruşma ertelendi.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında temyiz yoluna gidiliyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara-Ankara Projesi tüketici davasında davacı temyiz yoluna başvurdu...

Dumankaya davasında MASAK raporu bilirkişiye havale edildi!

Dumankaya davasında Mahkeme heyeti MASAK raporunu bilirkişiye havale etti. Mağdurlar toplanarak son çarelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmak olduğunu ifade ettiler.

Ali Ağaoğlu hakkında hapis istemi!

Eski CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in kadınları ve kendisini aşağıladığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu iş insanı Ali Ağaoğlu hakkında savcılık 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Sarıyer Belediyesi Doğuş GYO davasında temyiz yoluna başvurdu!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine şirket tarafından yürütmenin durdurulması davasında Davalı Sarıyer Belediye Başkanlığı temyiz yoluna başvurdu.

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davasında temyize gidildi!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz davasında Akiş GYO tarafından temyiz yoluna başvuruldu...

Sarıyer Belediyesi Maslak 1/1000 davasında temyiz yoluna başvurdu!

Doğuş GYO Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine şirket tarafından yürütmenin durdurulması davasında Davalı Sarıyer Belediye Başkanlığı temyiz yoluna başvurdu...

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı!

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı. Proje kapsamında üstlenmesine karar verilen tamir tadilat işlerine başlandı.

Naksan Holding davasında flaş gelişme!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün para kasası olarak bilinen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlu hakkında verilen karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından uygun bulundu.  

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında yeni gelişme!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin açılan iptal davasında yeni gelişme yaşandı...

Kentsel dönüşüm davasında emsal karar!

İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm davasında yerel mahkeme emsal bir karar verdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yaşadığı apartman yıkılan ve kendisine iki yerine bir daire verilen Bilgin Çınarlıel, açtığı davayı kazandı.

Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk davasında sona gelindi!

Merhum İhsan Sabancı’nın gayrimeşru kızı Sevilay Sabancı Çınar’ın da pay istediği davasında sona gelindi. Değeri tam 600 milyon dolar yalı için son sözü mahkeme söyleyecek.

Ahmet Sakızoğlu davasında son durum Haberi

Ahmet Sakızoğlu davasında son durum

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan verilen cezaları onayan Yargıtayın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan kısmi bozma kararı sonrası Antalya  1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Hakan  Keskin ve Süleyman Kocaman ile çok sayıda müşteki ve taraf avukatı katılım gösterdiler. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre sanıklar Ahmet Sakızoğlu ve Fatih Döğer ile tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı sağlandı. 

Sanık Sakızoğlu, suç işlemek amacıyla örgüt kurmadığını,  dolandırıcılık yapmadığını savunarak, "Dolandırıcılık ve örgüt yok, ticari kaza var." dedi. Sakızoğlu, "Emlak komisyonculuğu yaparken 820 dairenin 455'ini hak  sahiplerine teslim ettim. Ayda 60 daire satıyordum, müşterileri tek tek tanıma şansım yok. Satışları elemanlar yapıyordu. Müştekiler arasında emlak satmadığım  kişiler olduğunu da görüyorum." diye savunma yaptı. 
 
Sakızoğlu,...