13 / 05 / 2024

Ahmet Zenbilci imar açıklaması

Ahmet Zenbilci imar açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci yaptığı açıklamada, "İlahi nizama uygun proje ve faaliyetlerle şehirlerimiz yalnızca imar değil, imarla birlikte insan adına ihya edilmektedir" dedi.

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Ahmet Aras: Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras imar planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut imar planlarında Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık" dedi.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

İmar barışı mağdurlarının sorunları çözüm bekliyor!

Hakimiyet gazetesi yazarı Ahmet Özer bugünkü yazısında imar barışını kaleme aldı. İşte Özer'in o yazısı...

Bursa’daki inşaatlar için yeni plan iptali krizini ‘imar devrimi’ çözüyor!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Bursa’da imar planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizinin çözümünün imar devrimi olduğunu anlattı. İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın o yazısı…

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

Ahmet Zenbilci: Şehirlerimiz plansız alanlardan kurtarıldı!

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci yaptığı açıklamada, "İlahi nizama uygun proje ve faaliyetlerle şehirlerimiz yalnızca imar değil, imarla birlikte insan adına ihya edilmektedir" dedi.

Ortahisar Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını açıkladı ve başvuruda bulunmak isteyenleri acele etmesi için uyardı. 

İmar barışı uygulamalarına ilişkin 3 soru mecliste!

7143 sayılı Kanun kapsamındaki imar barışı uygulamaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ahmet Zenbilci imar açıklaması Haberi

Ahmet Zenbilci imar açıklaması

TBMM Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti hükümetleri döneminde belediyelerin tamamının reforme edilerek özellikle belediyelerin mevzuatlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, belediyelerden pay aktarılmasıyla ilgili kanunlarda ciddi düzenlemeler yapıldığını ve belediyelerin daha güçlü ve daha gerçekçi olmasının sağlandığını belirten Kaya, yapılan küçük bir düzenlemeyle Türkiye'nin utanç tablosu olan belediyeler açısından hayali bütçenin tamamının sonlandırıldığını dile getirdi.

Ulusal ve uluslararası bazda birçok düzenleme için yerel yönetimlere yetki verildiğini söyleyen Kaya, "2002...