02 / 05 / 2024

ahşap doğramalı pencereler

ahşap doğramalı pencereler

Pencere çeşitleri nelerdir sorusunun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte pencere çeşitleri!

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

Ahşap bina dönemi başlıyor!

Kovid-19 pandemisinde doğaya dönüşle beraber ahşap yapılara rekor ilgi gösteriliyor. Orman Genel Müdürlüğü, ahşap kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin proje hazırladı. Projenin detayları TBMM'ye sunulan raporda anlatıldı.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Kadın girişimci ekosisteme uygun ürettiği ahşap evleri yurt dışına satıyor!

Sakarya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Gül Korkmaz, tasarımını da kendisi yaparak ürettiği "1 oda 1 salon", "2 oda 1 salon üçgen", "karavan" ve "garaj" modellerinde doğal ahşap evleri ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor

Salda Gölü'nün çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu!

Salda Gölü'nün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla göl çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu. 

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

Rize Çamlık Köyü'nde ahşap konaklar koruma altına alınacak!

Doğu Karadeniz mimarisine uygun ayakta duran ahşap taş konaklar yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Terraco Superwood, yaşam alanlarına ahşap doğallığı sağlıyor!

Boya ve yapı kimyasalları sektörünün öncü firmalarından Terraco, binalarda değişen konfor anlayışına en uygun çözümleri sunuyor. Terraco sektöre ahşap görünümlü, akrilik esaslı boyası Superwood'u kazandırdı.

Bien Seramik'ten ahşap görünümlü seramik koleksiyonu!

Bien Seramik, ahşap görünümlü seramik koleksiyonlarını doğadan aldığı ilhamla farklı bir konseptle tanıtıyor. Bien Seramik, doğadaki canlıların renklerinden esinlenerek oluşturduğu yeni koleksiyonlarının tanıtımında hayvan figürlerini kullandı.

SK Lojistik Mermer İnşaat Metal Demir Ahşap Doğrama Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SK Lojistik Mermer İnşaat Metal Demir Ahşap Doğrama Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aytaç Aldoğan tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Kasım'da Kartal, Yukarı Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde kuruldu.

Ahşap iyi bir ahbaptır! İşte ahşap evlerin özellikleri...

Ahşap; yaşayan, doğal, nefes alan yapısıyla insan doğasına en yakın malzeme. Isı ve yalıtım özellikleriyle sağlıklı ortam sunan ahşap yapılar, Anadolu'da binlerce yıllık bir gelenek...

Graniser yeni ürünüyle evlere doğal ahşap görüntüsü kazandırıyor!

İç ve dış mekan tasarımına yeni bir boyut kazandıran Graniser Seramik'in Kentwood koleksiyonu, doğal ahşap dokusu ile fark yaratan bir estetik sunuyor.

Yurtbay Seramik'ten yeni ahşap dokulu Zegna Serisi!

Yurtbay Seramik, doğanın kusursuz altıgenlerini yorumlayarak hayata geçirdiği “Zegna Serisi” ile ahşap dokusunu ve çini desenlerini bir araya getirdi.

ahşap doğramalı pencereler Haberi

ahşap doğramalı pencereler

Pencere çeşitleri nelerdir?

Pencereler, ev ve iş yerlerimize günışığının girmesini sağlayan bölmeler olarak nitelendiriliyor. Söz konusu bölmeler, ev ve iş yerlerinin tasarımında büyük role sahip unsurlar arasında yer alıyor.


Örneğin pencerenin boyutu, şekli, çeşidi, tarzı gibi özellikler bulunduğu ortamda bütünleyici özellik taşıyor.


Pencereler ahşap doğramalar, metal doğramalar ve PVC doğramalar olmak üzere 3'e ayrılıyor.


1- Ahşap doğramalar

Kullanım alanı azalan ahşap doğramalar, günümüzde diğer pencere çeşitlerine nazaran daha az tercih ediliyor. Bunun nedeni ise, diğer pencerelerin avantajlarının, bu doğrama pencerelerde olmaması ve bunun da bir dezavantaj olarak algılanması olarak görülüyor. Ahşap doğramalı pencerelerin tercih edilmemesindeki nedenler arasında ısı yalıtımının yeterince sağlanamaması, toz ve nem yalıtımını yeterince yapamaması, sıcak ve soğuk hava şartlarından etkilenerek çabuk deforme olması ve sürekli bakım gerektirmesi gibi sebepler yer alıyor.


2-...