22 / 05 / 2024

Ahşap el sanatlar müzesi

Ahşap el sanatlar müzesi

Eskişehir'de, Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 9 gün sürecek etkinliklere, Türkiye dahil 68 ülkeden 300'e yakın sanatçı, bilim insanı ve yönetici katılacak.

Eskişehir'de ilk ahşap el sanatlar müzesi açılacak!

Eskişehir'de, Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 9 gün sürecek etkinliklere, Türkiye dahil 68 ülkeden 300'e yakın sanatçı, bilim insanı ve yönetici katılacak.

Karataş'tan Üçkuyular'a 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 adet ahşap iskele yapacak. İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskele için 13 Kasım 2014'de ihale gerçekleştirilecek.

Ahşap Sevenlere, VitrA'dan Samba ve Pera!

Ahşabın doğallığından ve sıcaklığından vazgeçemeyenler, VitrA'nın ahşap görünümlü porselen karo serileri Samba ve Pera'yı tercih ediyor. Ahşap Sevenlere, VitrA'dan Samba ve Pera modelleri seçenek sunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 ahşap iskele için ihaleye çıkıyor!

Kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskele yapacak.

İzmir'de kıyı şeridine 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 ahşap iskele yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 5 ahşap iskele yapımı işi için ihaleye çıktı.

4A Ahşap Dekorasyon İnşaat Gıda Turizm ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

4A Ahşap Dekorasyon İnşaat Gıda Turizm ve Sanayi Limited Şirketi, Hüseyin Ertana, Servet Kantar, Adnan Yüce, Ertuğrul Ayhan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Sarıyer'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık avlulu ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak'ta yer alan avlulu ahşap evi 1 milyon 600 bin TL'den satışa çıkarıyor. İhalesi; 21 Kasım'da...

Dia Ahşap Ürünleri İmalatı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dia Ahşap Ürünleri İmalatı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nail Altındağ tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 15 Ekim'de Ataşehir, Yenişehir Mahallesi, Battalgazi Sokak'ta kuruldu.

Ahşap sevenlere, VitrA'dan Samba ve Pera!

Ahşabın doğallığından ve sıcaklığından vazgeçemeyenler, VitrA'nın ahşap görünümlü porselen karo serileri Samba ve Pera'yı tercih ediyor. Seri, VitrA tasarım ekibinden Selma ve Erden Gülkan'ın imzasını taşıyor.

Kaçkar Grup Rize'de ahşap ev inşa etti!

Rize Pazar'da Kaçkar Grup adlı ahşap ev yapım firması, Karadeniz'in sarp arazisinin her yerinde ahşap ev yapılabileceğini göstermek için ilginç bir projeye imza attı.

Çanakkale Seramik'ten ahşap görünümlü Country serisi!

Modern teknolojisi ve zengin ürün seçenekleriyle tüketicilerin beğenisine hitap eden Çanakkale Seramik, ahşap görünümlü özel serisi Country ile doğanın en güzel dokularını yaşam alanlarına taşıyor...

Zonguldak'ta ahşap evde yangın çıktı!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Hüseyinli köyünde önceki akşam 70 yaşındaki Sait Aktaş'ın yaşadığı iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve tüm evi sardı...

Pendik Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi, Ekim'de açılıyor!

Bünyesinde Çini, Taş İşlemeciliği, İpek Halı, Bardız Kilim ile Cam Füzyon Kurslarının bulunacağı Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi’nin açılışı Ekim ayında yapılacak. Merkezde sergi alanı ile bir de kafeterya bulunacak.

Ahşap el sanatlar müzesi Haberi

Ahşap el sanatlar müzesi

Odunpazarı Belediyesi, ev sahipliği yapacağı bu etkinliklerde üretilecek ahşap el sanatı eserlerini, kurulması için hazırlıklarına başlanan müzede sergileyecek.



Odunpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Dünya Ağaç Günü dolayısıyla 17-25 Mart'ta gerçekleştirilecek etkinliklere yurt içi ve dışından katılacak sanatçıların eserleri, "Türkiye'nin ilk ahşap el sanatları müzesi" olacağı bildirilen yapıda sergilenecek.


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı açıklamada, ağacın çevre, doğal hayat ve insan yaşamı için çok önemli bir nesne olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.


Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"Doğada en kötü koşullardaki ağaç bile uzun ömürlü hale getirilebilir. Ağaçlarımızı yaşatabiliriz. 17-25 Mart'ta, Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden Eskişehir'e gelecek sanatçılarımız bunu gerçekleştiriyor. Ağaç kökünden bir tablo yapıyor, atılacak, yakılacak bir kütükten çok farklı bir sanat eseri çıkarıyor. Bu...