19 / 07 / 2024

ahşap evlerin özellikleri

ahşap evlerin özellikleri

Ahşap; yaşayan, doğal, nefes alan yapısıyla insan doğasına en yakın malzeme. Isı ve yalıtım özellikleriyle sağlıklı ortam sunan ahşap yapılar, Anadolu'da binlerce yıllık bir gelenek...

1942'de ahşap evlerin sigorta ücretlerine indirim yapılmış!

1942 yılında ahşap evlerin sigorta ücretlerine yapılan indirimler yürürlüğe girmiş. Söz konusu karar Türkiye'deki sigortacılar acentesine gönderilmiş.

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

55 metrekare ahşap ev ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler son dönemin en gözde tatil yapılarından biridir. Bundan dolayı da ahşap evlerin fiyatları merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

45 metrekare ahşap ev ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap ev özellikle tatilcilerin en gözde yapılarıdır. Bungalov yani ahşap evlerin özellikleri fiyatları merak edilmektedir. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

70 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 18 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evlerin fiyat aralığı bu yapıya sahip olmak isteyenlerce araştırılmaktadır. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Samsun Kavak'taki ahşap evler 2016'da restore edilecek!

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Ahşap evler restore edilerek güzel bir görünüme kavuşturulacak" dedi.Sarıcaoğlu, yaptığı açıklamada, Yenicami Mahallesi'nde bulunan ahşap evlerin restore edileceğini söyledi.

Ahşap iyi bir ahbaptır! İşte ahşap evlerin özellikleri...

Ahşap; yaşayan, doğal, nefes alan yapısıyla insan doğasına en yakın malzeme. Isı ve yalıtım özellikleriyle sağlıklı ortam sunan ahşap yapılar, Anadolu'da binlerce yıllık bir gelenek...

Ahşap evlerin fiyatı 70 bin TL

Son yıllarda ahşap eve olan ilgi de her geçen gün artıyor. 20 günde inşa edilen, 100 yıl ömre sahip ahşap evler 70 bin liradan satılıyor...

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş. Kocamustafapaşa'dan Eyüp'e kadar İstanbul'un eski semtlerindeki ahşap evler yıkılıp yok oluyormuş. Bakımsızlıktan oturulamaz olmuş evlerin bazılarını da Belediye mühürlüyormuş.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 ahşap iskele için ihaleye çıkıyor!

Kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskele yapacak.

İzmir'de kıyı şeridine 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 ahşap iskele yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na 5 ahşap iskele yapımı işi için ihaleye çıktı.

ahşap evlerin özellikleri Haberi

ahşap evlerin özellikleri


Pek çok kişinin rüyalarını süsler ağaç evler. Hangimiz çocukken ağaç ev hayali kurmadı ki? Ya da pazar sabahları evde ailece izlenen filmlerde görünce iç geçirip heves etmedik? Hayalinin peşinde koşup onu gerçeğe taşımış; fantastik ağaç evler yapmış insanlar var dünyada. Peki neden ahşap? 


Ahşap; yaşayan, doğal, nefes alan yapısıyla insan doğasına en yalan malzeme. Anadolu'da binlerce yıllık bir gelenek. Günümüzde varlıklarım sürdüren yüzlerce yıllık ahşap evler var. Yüksek taşıma gücüne sahipler. Öyle ki ağırlık ve taşıma gücü oranı, betonarme ile çelikten daha yüksek. Ahşap ile 250 metreye kadar açıklıklar bile kolonsuz geçilebiliyor. Bu tip yapılarda, ağır olması yüzünden çelik kullanılamıyor. Tabiat şartlarına ve depreme dayanıklı. Üstelik günümüz teknolojisinin ürettiği koruyucu maddeler ve yöntemlerle daha da üstün özellikler kazandı. 


DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR


Genel...