12 / 05 / 2024

ahşap ürünlerin inşaat sektöründe kullanım sıklığı

ahşap ürünlerin inşaat sektöründe kullanım sıklığı

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı...

Zeyşah Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zeyşah Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Zeynep Özçelik Kaya tarafından kuruldu.

A101’de dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düştü!

A101’in büyük ses getirecek indirim kampanyası yarın başlayacak. Bu kapsamda, dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düşecek. İşte 7 Eylül Perşembe A101 fiyat listesi...

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Parsa Yapı İnşaat Elektrik Ahşap Ürünleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsa Yapı İnşaat Elektrik Ahşap Ürünleri Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Özçelik tarafından kuruldu.

Dincer Ahşap Ürünleri Ve Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dincer Ahşap Ürünleri Ve Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi’de Nurettin Dincer  tarafından kuruldu.

Günerler Ahşap Orman Ürünleri İnşaat Yapı Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Günerler Ahşap Orman Ürünleri İnşaat Yapı Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün ümraniye'de Gökhan Günay tarafından kuruldu.

Güneyler Ahşap Orman Ürünleri İnşaat Yapı Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneyler Ahşap Orman Ürünleri İnşaat Yapı Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Fikret Baran tarafından kuruldu.

Sedoor Ahşap Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sedoor Ahşap Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Başakşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Uğur tarafından açıldı.

Can Profil Yapı Malzemeleri Ve Ahşap Ürünleri Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Can Profil Yapı Malzemeleri Ve Ahşap Ürünleri Pazarlama Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kazımcan Demirtaş tarfaından kuruldu.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Veneto Ahşap Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Veneto Ahşap Ürünleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Anıl Uğur tarafından kuruldu.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

ahşap ürünlerin inşaat sektöründe kullanım sıklığı Haberi

ahşap ürünlerin inşaat sektöründe kullanım sıklığı


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Ahşap Malzemelerin İnşaat Sektöründe Kullanımı” konulu bir konferans düzenlendi.


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı.


Prof. Dr. Erdin, ahşabın doğal, sürdürülebilir, yenilenebilir, deprem ve yangın güvenli bir yapı malzemesi olduğunu belirterek, ahşap yapının doğru kullanıldığında hava kirliğini de azalttığını ifade etti. İnşaat mühendislerinin yapı malzemeleri seçiminde bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdin, yapı yapılırken girdilerin ve çıktıların çok iyi belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Ahşabın diğer yapı malzemelerinden hafif olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdin “Ahşap, deprem yüklerini emer, sönümler ve bir kısmını iletir. Ahşabın depremde güvenli bir yapı malzemesi olduğunu unutmamalıyız” dedi.


Emine Erdoğmuş da,...