02 / 05 / 2024

aidat borcu nedeniyle su kesilebilir mi

aidat borcu nedeniyle su kesilebilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Prim borcu olan EYT'liler dikkat: Ucuz emeklilik için son şans! İşte son ödeme tarihi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına girmesine rağmen prim borcu, eksik prim günü nedeniyle emekli olamayanlar yapılandırmadan yararlanarak emekli olabilecek. İşte detaylar...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Servet GYO kur farkı nedeniyle zarar yazdı

Servet GYO ilk dokuz ayda faaliyetlerinden kar elde ettiğini ancak şirketin döviz cinsinden borcu nedeniyle oluşan kur farkı nedeniyle ilk dokuz ayı zararla kapattığı ifade edildi.

TMSF, İnelsan Mühendislik İnşaat'a ait arsayı 19 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) , İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taah. San. Tic. A.Ş.’nin amme borcu nedeniyle haczedilen arsayı satışa sundu.

aidat borcu nedeniyle su kesilebilir mi Haberi

aidat borcu nedeniyle su kesilebilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısındaaidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Sitede yöneticiyim, aidatlarını ödemeyenlerin suyunu kesmemde yasal bir engel var mı?" sorusunu sordu. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen aidat, aylık şekilde ödenen ve ortak yaşam alanlarında görülen iş bölümünün desteği için mülk sahiplerinin karşıladığı ücreti kapsıyor. Bakım, Bahçıvan, temizlik, onarım veya kapıcılık hizmet tutarlarının yer aldığı aidatı kat malikleri, yönetim planında gösterildiği biçimde ödemekle yükümlü olur. Aidatlarını ödemeyen kat maliki için herkes tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla beraber her aidat için aylık yüzde 5 hesabıyla gecikme tazminatı işletilebilir ve  ilamsız icra takibi yapılabilir. Peki...