04 / 05 / 2024

Aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder

Aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Ev sahiplerinden yüksek kira isyanı: Kira gecikiyor, faturalar ve aidat ödenmiyor! Yeni mağdurlar ev sahipleri oldu!

Dairelerini değerlerinden fazla tutara kiralayan bazı mülk sahipleri, geciken kira, ödenmeyen aidat ve faturalar sebebiyle mağdur olduklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere havalara uçuracak flaş bir açıklama geldi!

Son ödeme tarihinden önce kredi borcunu ödeyen kişiler için müjdeli haber: Yeni bir karar alındı ve bu kişilere 15.000 TL para iadesi yapılacak.

Çiftçilere yeni yıl öncesi bomba haber! Ziraat Bankası şimdi açıkladı! Süre 1 yıldan 4 yıla çıktı!

Ziraat Bakası Sübvansiyonlu traktör kredilerinde değişikliğe gitti. Çiftçi 1 yıl içinde borcunu kapatıp yeni bir traktör kredisi alamayacak. İşte detaylar... 

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu  kaleme aldı. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder Haberi

Aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Mesken ihtiyacınız veya yatırım için bir konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir? Eski aidat borcu kime aittir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gayrimenkul hukukuna göre, "Borçlu olan ev değil ev sahibidir." Bu kurala göre konut satışının yapıldığı tarihe kadar olan borçlar eski malike ait oluyor. 


Satışı yapılan konutun, eski malike ait olduğu dönemlere ait unutulan ya da sonradan ortaya çıkan aidat borçlarından yeni sahibi değil, eski sahibi ödemek ile yükümlü oluyor. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 20'de şu şekilde açıklanıyor:


Madde 20: 

(Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

    

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve...