03 / 05 / 2024

aidat dostu siteler

aidat dostu siteler

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Aidat dostu sitelerin 13 ortak özelliği" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Aidat dostu sitelerin 13 ortak özelliği!

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Aidat dostu sitelerin 13 ortak özelliği" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Aidat dostu site nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "aidat dostu siteler imalatı" konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

kibrID MATERIAL'dan çevre dostu duvar panelleri!

kibrID MATERIAL tarafından ithal edilen Mineral serisi duvar panelleri, iç mekanları üçüncü boyutun derinliğiyle buluşturuyor. Yüksek kaliteli endüstriyel alçı taşından üretilen çevre dostu Mineral serisi,özellikleriyle rahat kullanılım sağlıyor.

Boş evin aidatı ödenir mi?

Kat maliklerinin içinde bulundukları ana gayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor. Peki dairede oturulmasa da aidat ödenir mi? İşte boş evin aidatı ile ilgili esaslar...

Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Ev sahibi, evini kiraya vererek evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor. Peki kiracı aidat ödemezse ne olur? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Turistler ve turizm yatırımcıları çevre dostu binalara yöneliyor!

Turizmde artık turist de turizm yatırımcısı da çevre dostu binalara yöneliyor. Tüm dünyada yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısının giderek artış gösterdiği kaydedildi.

Siteler-Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu!

Ankara'daki Siteler - Karapürçek arasındaki teleferik hattı durduruldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamanın karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır" dedi.

Siteler-Karapürçek teleferik hattına yargıdan durdurma kararı geldi!

Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesinin açtığı davada yürütmenin durdrulması kararı verildi. Gökçek'in ulaşım ana planı olmadan yaptığı ulaşım uygulamalarına yargıdan red geldi.

Tatile çıkmak isteyen ailelere 'çocuk dostu' oteller daha cazip geliyor!

Tatile çıkmak isteyen ailelere 'çocuk dostu' oteller daha cazip geliyor. OTIUM Eco Club Side, çocuklara yönelik sunduğu hizmetlerle güvenliği ve rahatlığı da üst seviyeye çıkarıyor

Nicoll, çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı!

Kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Nicoll, Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Korur İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. aracılığı ile Türk inşaat sektörüne fayda sağlayacak alışılmışın dışında uzun, çevre dostu drenaj kanalının satışına başl

216 Rezidans'ta 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

Bina yöneticisi aidat öder mi?

Bina ortak giderleri ve günlük hizmet giderlerinin karşılanması için kat maliklerinden belirli oranlarda aidat toplanıyor. Bu uygulamaya kimler dahil ediliyor? Bina yöneticisi aidat öder mi?

216 Rezidans Çekmeköy'de 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

aidat dostu siteler Haberi

aidat dostu siteler

Aidat dostu site ; sakin-maliklere yansıyan site giderlerinin ortalama site daire kiralarının 1/10 ve ortalama site daire fiyatlarının 1/3000 oranın altında olan sitelerdir. Sitelerin, zamanla aidat dostu olması çok büyük çaba gerektirir. Aidat dostu siteler, müteahhitlerin imalat safhasında inşaat , pazarlama ve satışa için aldıkları danışmanlık desteğini; site yönetimi için de almaları ile mümkündür.

Aidat dostu sitelerin ortak özellikleri

1. Halden anlayan 60 yaş üstü müteahhitlerin patronajında imal edilmişlerdir.

2. İmalat safhasında site yönetimi danışmanlığı alarak, ihtiyaç listesi üzerinden değil;  senaryo üzerinden mimari projesi oluşturulmuştur.

3. Son daire ilk el satış fiyatı, lansman fiyatlarının asgari %40 üstündedir.

4. Sürdürülebilir emlak değeri artışı içindedir.

5. Danışman KMK madde 10 uygulamasını başarı ile uygulamıştır.

6. Bu tip sitelerde evler boşalmadan kiralanır.

7. Aynı bölgede aynı marka ile  asgari üç...