07 / 05 / 2024

Aidat geciktirme ihtarname örneği

Aidat geciktirme ihtarname örneği

Kat maliklerinin apartman aidatları konusunda yükümlülükleri konutu satın aldıkları aydan itibaren başlamış oluyor. Aidatını ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderiliyor. İşte, aidat geciktirme ihtarname örneği!

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Binalarda keyfi aidat istenebilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Rings İstanbul'da şimdi daire alan aidat ödemiyor!

SELİN Yapı, Rings İstanbul projesinde hem ev sahibi olan hem de olmak isteyenler için bir kampanyaya imza attı. Hemen teslim büyük metrekareli bahçeli veya teraslı evlerden birini alanların 1 yıllık aidatı Selin Yapı tarafından karşılanıyor.

Batışehir'de aidat fiyatları 147 TL'ye düştü!

Batışehir projesinde yeni bir kampanya başlatıldı. 1+0'dan 5+1 dublekslere kadar değişen 40 daire tipi ve toplam 3 bin 266 konuttan oluşan projede metrekare başına 1.62 TL ortalamaya sahip aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Dubleks ev aidatı ne kadardır?

Bir apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ortak gider olup tüm kat malikleri tarafından ödeniyor. Peki, dubleks ev aidatı ne kadardır? Dubleks evler için ne kadar aidat ödenir?

Batışehir'de aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor!

Batışehir projesi, her ihtiyaca yönelik konut tipleri ve sosyal imkanlarının yanı sıra cazip aidatlarıyla da dikkat çekiyor. Proje, metrekare başına 1,62 TL ortalamaya sahip aidat oranı ve akıllı mühendislik çözümleri odaklı.

216 Butik Plus Rezidans'ta düşük aidat ve kira garantisi!

216 Butik Plus Rezidans’ı düşük aidat ve kira garantisiyle satışa sunuluyor. Bu amaçla “Kazancı Garanti” adı altında bir kampanya başlatan kuruluş, projeden daire alanlara ev tesliminden sonraki bir yıl boyunca kira desteği veriyor.

Kira ödemeyen kiracıya ihtarname örneği!

Kiracı kira bedelini ödemezse kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kira ödemeyen kiracıya ihtarname örneği..

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Binada tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Aidat geciktirme ihtarname örneği Haberi

Aidat geciktirme ihtarname örneği

Aidat geciktirme ihtarname örneği!

Kat malikleri konutu satın aldıkları aydan itibaren oturmasalarda aidat ödemek durumunda oluyorlar. Aidatlar ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için toplanıyor.


Aidat bedelleri, kat malikleri toplantısında belirleniyor. Aidat miktarı apartmanın giderleri doğrultusunda herkesten belirli oranlarda alınıyor. 


Kat Mülkiyeti Kanununa göre, aidatı ödemeyen kimselere, borcun ödenmesi için ilk olarak ihtarname çekiliyor. İhtarnameyi alan ev sahibinin aidat borcunu faiziyle birlikte ödemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra apartman yönetimi, ilgili kat malikine Sulh Hukuk Mahkemesinde dava da açabiliyor.


İhtarnamede noter ve posta masrafları, yine ev sahibinin borç hanesine yazılıyor. İhtarnamesi gönderilen ev sahibinin aidat borcunun olduğu bina girişine liste olarak asılıp tüm apartman sakinlerinin de görmesi sağlanıyor. 



Aidat geciktirme faizi...

Son ödeme tarihi her ayın 17'si ve aylık gecikme faizi oranı %5 ise,...