03 / 05 / 2024

aidat hesaplama 2019

aidat hesaplama 2019

Kat mülkiyeti kanunundaki aidat faizi bankalarla yarışıyor. Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları aylık faiz oranları yüzde 2 seviyelerinde seyrederken, geciken site aidatları için uygulanan yüksek faiz oranları ev sahipleri ve kiracıların canını yakıyor..

2020 lojman kira hesaplama örneği!

2020 yılında uygulanacak lojmanlarda oturan kiracılara uygulanacak kira metrekare bedelleri belli oldu. İşte 2019 lojman kira hesaplama örneği..

Arsa payı hesaplama 2019!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak suistimallerin önüne geçebiliyor.

2019 Aralık kira artışı hesaplama!

Aralık ayında resmi olarak en yüksek kira artış oranı ne kadar? Aralık ayı kira artış hesaplama nasıl yapılıyor?

Miras vergisi 2019 hesaplama!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesiyle miras vergisi ödeniyor. Peki 2019 miras vergisi nasıl hesaplanır?

TEB 0.99 faizli konut kredisi hesaplama 2019!

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99 olarak uyguluyor. TEB’den yüzde 0.99 faizli konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Apartman aidat kanunu 2019!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman yönetiminin belirlediği aidat miktarını ödüyor.

ICBC Bank konut kredisi hesaplama 2019!

ICBC Bank Yeni Evim Konut Kredisi ürünü dahilinde %1.19’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. ICBC’den konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Ekim 2019 kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 2019 yılı Ekim ayı kira artış oranları için geri sayım başladı. Peki TEFE TÜFE 2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama 2019!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankasından konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi hesaplama 2019!

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi kampanyası faiz oranları ne kadar? Enflasyon Endeksli Konut Kredisi hesaplama ne kadar oluyor? 

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne kadar? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor? Konut kredisine uygulanan ek masraflar neler?

ICBC kampanyalı konut kredisi hesaplama 2019!

ICBC Bank kampanyalı konut kredisi kapsamında cazip faiz oranları sunuyor. Banka yeni evim konut kredisi kapsamında yüzde 1.74 faiz oranı sunuyor...

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne durumda? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar yapıyor?

aidat hesaplama 2019 Haberi

aidat hesaplama 2019

Site aidatları yüzde 30 ile 50 arasında artış gösteriyor.  Aidatlarını vaktinde ödeyemeyen ev sahiplerini ve kiracılar faiz batağı ile karşı karşıya. Geciken aidatlar için site yönetimlerinin talep ettiği aylık yüzde 5’lik faiz, yıllık bazda yüzde 60’ları buluyor. Yönetimler, bu oranın kendilerince belirlenmediğini savunup, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. Maddesine dayanarak fark talep ettiklerini söylerken, tüketici hakları savunucuları yanlışlığın düzeltilme adresinin TBMM olduğunu dile getiriyor.

YeniAkit'ten Buğra Kardan'ın haberine göre; Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, aidat konusunun Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yer aldığını söyledi. Ağaoğlu, "Bu nedenle faiz mağduru ev sahipleri ile kiracılar tüketici hakem heyetlerinde veya mahkemelerde haklarını arayamıyor” dedi. Söz konusu yasanın dönemin ruhuna uygun olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunarak, “Parlamentoyu adım atmaya...