21 / 05 / 2024

aidat hesaplaması

aidat hesaplaması

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Tapu hisse payı hesaplaması!

Hisseli tapu bir gayrimenkuldeki ortakların sayısını ve isimlerini gösteren tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli tapu nasıl bölünür? Tapu hisse payı hesaplaması nasıl yapılır?

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölüşümü ile ilgili konuya değindi..

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplaması nasıl yapılır?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı hesaplaması nasıl yapılır?

İTO, aidat ödemelerine kolaylık getirdi!

İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) üyesi 370 binden fazla firma, Oda yıllık aidat ve munzam aidat ödemelerini internetten kredi kartlarıyla yapabilecek.

Celaloğlu Kayacity Residence'ta 5 yıl site aidatı yok!

Yeni konut alanlar için 5 yıl site aidatı uygulanmayan Celaloğlu Kayacity Residence projesinde daire teslimleri hemen yapılıyor. Projede yer alan konutlar 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı.

Kayacity Residence Başakşehir'de 5 yıllık site aidatı firmadan!

Yeni konut alanlar için 5 yıllık site aidatının Celaloğlu İnşaat tarafından karşılandığı Kayacity Residence Başakşehir projesi, Kanal İstanbul'a manzaralı tek proje olarak inşa ediliyor.

Markalı konut projelerinde kira öder gibi aidat ödeniyor!

Markalı konut projelerinden ev alanlar kira öder gibi aidat ödüyor. Organize işler konut tesliminde yönetim planına imza attığınız an başlıyor. Bireysel olarak kolay ölçülemeyen giderler can yakıyor.

Kayacity Residence'ta 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat'tan!

Kanal İstanbul 'a manzaralı tek proje olarak tasarlanan Kayacity Residence projesinde yeni konut alan müşteriler için 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat tarafından ödeniyor.

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Binalarda keyfi aidat istenebilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Değer artış vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Gelir vergisi kanunu gereğince, değer artış kazanç vergisi, taşınmaz malların 5 sene içerisinde elden çıkarılması durumunda ödeniyor. Peki, değer artış vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

aidat hesaplaması Haberi

aidat hesaplaması

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20 kapsamında icra takibi başlatılabilir ve gecikme faizi alınabiliyor. 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında okyucusunun sorduğu ''Sitede yöneticiyim, aidatlarını ödemeyenlerin suyunu kesmemde yasal bir engel var mı?'' sorusunu yanıtladı.

Sitede yöneticiyim, aidatlarını ödemeyenlerin suyunu kesmemde yasal bir engel var mı?
Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı işletilebilir, ilamsız icra takibi yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 22'ye göre bağımsız bölüm malikinin borçları sebebi ile diğer bağımsız bölüm malikleri lehine ipotek tesis edilmesi dahi istenebilir. Tüm bu yasal yoların tamamlanması bir süreç ister ve bu süreçte de sitenin giderlerinin acilen karşılanması gerekeceğinden, site...