06 / 05 / 2024

aidat makbuzu örneği

aidat makbuzu örneği

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Aidatın ödenmemesi dilekçe örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin aidat ödemelerine katılması gerekiyor. Çeşitli nedenlerle aidat borcunu ödemekten kaçınanlara noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. İşte aidatın ödenmemesi dilekçe örneği..

Apartman duyuru örneği!

Kat malikleri toplantı zamanları dışında, aidat ödemeleri, aidatını ödememiş olan kat maliklerine duyurular ve anagayrimenkul ile ilgili diğer hususlar hakkında da duyurular apartman duyuru panosuna asılıyor. İşte, Apartman duyuru örneği!

Tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi konusunu kaleme aldı. Resmi Senet örneği ve Harç Makbuzu Örneğinin Verilmesi...

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...

Tapu tashih davası dilekçe örneği!

Tapuda yapılan yanlışlıkların düzeltimi mümkün olabiliyor. Bunun için, tashih talebi sahibi kişinin vir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmesi gerekiyor. İşte tapu tashih davası dilekçe örneği...

İnşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp bitirilmemesi halinde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği...

Apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kat malikleri olağanüstü durumlar söz konusu olmadıkça yılın belli gününde apartman yönetimi toplantısı gerçekleştiriyorlar. Apartman yönetimi toplantısında istekler ve öneriler sunuluyor. İşte, apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

aidat makbuzu örneği Haberi

aidat makbuzu örneği

Apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. 


Kat malikleri, anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;  katılmakla yükümlü oluyor. 


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. 


Apartman aidatlarının miktarı apartman genel kurulunda belirleniyor. Apartmanlarda yönetici işletme projesine dair yetkiyi genel kuruldan alıp, kat maliklerinin onayına sunuyor.


Eğer söz konusu projeye 7 gün...