21 / 05 / 2024

aidat ödeme ceza

aidat ödeme ceza

Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ediyor. Aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracıların borcu ev sahibine kalıyor.

Bakanlık açıkladı! Maliye, IBAN'a havale isteyenlere ceza kesecek!

Vatandaşların kredi kartı ile ödeme yapmalarını kabul etmeyerek IBAN'a transfer isteyen işletmeler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından araştırılacak ve ceza kesileceği kaydedildi.

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

Aidatını ödemeyene ceza ve haciz yolda!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahiplerine de ceza verilebiliyor ve haciz kararı başlatılabiliyor...

Site aidatını kartla ödeyebilirsiniz!

Online ödeme yapmaya alışan tüketiciler, oturduğu sitenin aidatını da aynı yolla ödeyebiliyor. Site sakini, daha sonra tekrar kullanmak üzere kattan otomatik ödeme talimatı verilebiliyor.

Elite Concept’te 2 yıl aidat yok!

Elite Concept projesinde aidatı sıfırlayan Şua İnşaat, yüzde 10 indirim, 48 ay sıfır faiz ve kişiye özel ödeme planı uyguluyor.

Cepten aidat ödemek isteyenler Apsiyon'da!

Site, rezidans ve iş merkezi gibi toplu yaşam alan yöneticilerinin dijital asistanı olarak hizmet veren Apsiyon, Temmuz 2013’ten beri verdiği “Kredi Kartıyla Aidat Tahsilatı” hizmetine; “Kart Saklama” ve “Otomatik Ödeme” özelliklerini de kattı!

Konut kredisi erken ödeme cezası 2017!

Konut kredisi geri ödemesi için tüketiciler adına bir ödeme planı oluşturuluyor. Ödemenin erken yapılması durumunda belli oranlarda ceza ödemesi yapılıyor. İşte konut kredisi erken ödeme cezası 2017..

Konut kredisini erken kapatan ceza ödeyecek mi?

Yeni Konut Finansman Yönetmeliği'ne göre konut kredisi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenler ya da ara ödeme yapmak isteyenler değişen oranlarda tazminat ödeyecek. Peki konut kredisini erken kapatan ne kadar ceza ödeyecek?

Emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Verginin senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri içerisinde ödeme yapılmaması halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

aidat ödeme ceza Haberi

aidat ödeme ceza

Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını ve aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracılar ile ilgili olarak ev sahibinin sorumlu tutulup tutulamayacağı merak ediliyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracıların borcu ev sahibi ödemek zorunda kalıyor. 

ÖDENMEYEN AİDATLAR EV SAHİBİNDEN İSTENEBİLİR Mİ?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan 22'inci maddeye göre; gider ve avans borcu ile gecikme tazminatından, kiracısı ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutuluyor. Yani apartman yöneticisi ya da aidatı toplamakla sorumlu olan kişi gereken özeni göstermez ve kiracının birikmiş aidatları ev sahiplerinden tahsil edilebilir.

Yargıtay 18.Hukuk Dairesi Esas: 2004/10518 Karar: 2005/2241ve 15.03.2005 sayılı kararı da; "Kiracı, anataşınmazdaki bağımsız bölümü boşalttıktan sonra, artık bu yerden yararlanma hakkı, dolayısıyla kiracı sıfatı sona erdiğinden,...