13 / 05 / 2024

aidat ödemeleri arsa payına göre mi yapılır?

aidat ödemeleri arsa payına göre mi yapılır?

Profesyonel Yönetici ve Kat mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan, arsa paylarına ilişkin merak edilenleri anlattı. Murat Erdoğan, arsa paylarının aidata etkisini ve aidat problemlerini kaleme aldı...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs!

Ev, arsa, iş yeri gibi taşınmazlar için mülk sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisinin bu yıla ait ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı, 31 Mayıs son tarih olarak açıklandı.

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar ödemek zorunda değil...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar, sıkıntı ve anlaşmazlıklar son zamanlarda da giderek artıyor. Kiracıların ev sahipleri ile yaşadıkları sorunlar artarak devam ederken kiralık evlerin aidat ödemeleri taraflar arasında sorunların olmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödemeleri taksitleri sabit mi kalacak, artacak mı?

Milyonlarca vatandaş TOKİ arsa kurasının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödeme planının detayları açıklandı mı?

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

Aidatlarla ilgili emsal karar! Artık yapılamayacak

Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışıyor. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Yargıtay'dan konu ile ilgili emsal niteliğind

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Aidat tutarları arsa payına göre mi belirlenir?

Profesyonel Yönetici ve Kat mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan, arsa paylarına ilişkin merak edilenleri anlattı. Murat Erdoğan, arsa paylarının aidata etkisini ve aidat problemlerini kaleme aldı...

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor!

Ev, arsa sahiplerini yakından ilgilendiren vergiler arasında olan Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor. Ödemeler Kasım ayının sonuna kadar yapılabilecek. 

aidat ödemeleri arsa payına göre mi yapılır? Haberi

aidat ödemeleri arsa payına göre mi yapılır?

Profesyonel Yönetici ve Kat mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan, 'Arsa paylarının aidata etkisi, dükkanlar ve iş yerlerinin aidat problemleri' başlıklı yazıyı Capital Dergisi'nde kaleme aldı. 

İşte Murat Erdoğan'ın o yazısı...

Arsanıza bina yaptırmak istediğinizde aklınıza ilk gelen bir müteahhit ile anlaşmak ya da kendi öz sermayeniz ile yapmaktır. Ancak inşaat işlerine ilk adımdan sonra daha da çok dairem ya da payım olsun diye çevrede komşu arsalar var ise onlarla da bir masaya oturup ikna çalışmaları yapmak, tüm muhataplara daha çok maddi imkan sağlayacağından, uzun pazarlıklar ve bir çok vaatler işin içerisine girer. Özellikle işin içerisine arsa birleştirmek konusu girince paylar, paydalar havada uçuşur ve tamamen amatörce hesaplar yapılır. 

Müteahhit firmaların bir çoğu toprak sahiplerinin isteklerini karşılayabilmek, gelen işi kaçırmamak ve daha büyük bir...