28 / 04 / 2024

aidat ödemeleri

aidat ödemeleri

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Oturulmayan konut için aidat ödenmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikamet etmediği durumda aidat ödenir mi? sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Yargıtay'dan kiracılara aidat müjdesi!

Antalya’da aidatını ödemediği için apartmandan çıkarılan kiracı yargıya başvurdu. Yargıtay, kiracının elektrik, su ve apartman aidatı gibi borçlar nedeniyle tahliye edilemeyeceğine karar verdi.

İTO, aidat ödemelerine kolaylık getirdi!

İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) üyesi 370 binden fazla firma, Oda yıllık aidat ve munzam aidat ödemelerini internetten kredi kartlarıyla yapabilecek.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar ödemek zorunda değil...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar, sıkıntı ve anlaşmazlıklar son zamanlarda da giderek artıyor. Kiracıların ev sahipleri ile yaşadıkları sorunlar artarak devam ederken kiralık evlerin aidat ödemeleri taraflar arasında sorunların olmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

Aidatlarla ilgili emsal karar! Artık yapılamayacak

Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışıyor. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Yargıtay'dan konu ile ilgili emsal niteliğind

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Site ve apartmanlarda oturanlar dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Aidat ödemeleri, işletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorunda. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir?

Apartmanın ortak alanları için apartman sakinlerinin belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki bir evde kiracı varsa ne olur? Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir? Kiracı apartmanda neleri öder? Neleri ödemez?

Kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Apartman veya sitelerde, ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Apartman ve konut sitelerinde ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin ve kiracıların belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Apartman aidatı ne zaman başlar?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince apartmanda tüm maliklerin, ortak giderler için belirlenen aidatı ödemeleri gerekiyor. Peki, apartman aidatı ne zaman başlar? İşte maliklerin apartman aidat sorumluluğu..

aidat ödemeleri Haberi

aidat ödemeleri

Hürriyet Gazetesi Yazarı Oya Armutçu sitelerde "geçici yönetim" tarafından alınan yüksek aidatlara ilişkin yazdığı yazısında "Adı geçici olsa da onlarca yıl sitenin yönetiminde kalan, 'geçici yönetim'ler başlı başına sorun haline geldi. Okurlarım, 'geçici yönetimler'in koyduğu fahiş aidat, hesap verilmemesi, görev süreleri bittiği halde Genel Kurul’un (GK) toplanıp yönetimin devredilmemesi, borçsuz maliklere 'Yönetim değişmesin' diye tapu verilmemesinden yakınıyorlar. Bu sorundan nasıl kurtulacağınızı anlatan İstanbul Barosu avukatlarından Kat Mülkiyeti Hukuku uzmanı avukat Mustafa Şeref Kısacık, "Görev süresi en fazla 10 yıl. Görev süresi bittiği halde geçici yönetim Genel Kurul’u toplamıyor, yönetimi devretmiyorsa malikler mahkemeye başvurmalı" diyor" diye belirtiyor. İşte Hürriyet yazarı Oya Armutçu'nun konuya dair yazdığı yazısı...

"İstanbul, Ankara, İzmir başta büyük kentlerdeki devasa sitelerde 2017’de yasal değişiklikle inşaatı yapan şirketlere...