03 / 05 / 2024

aidat ödememe hakkı

aidat ödememe hakkı

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de gitmemiş. Üç beş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan yönetici seçilmiş. Seçimi kabul etmiyoruz, aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Mülk sahipleri için vergi avantajları!

Konut sahipleri, yeni emlak vergi değerinin binde 1’i oranında vergi ödemekle mükellef. Vergi ödememe hakkına sahip mülk sahiplerinin; farklı özel durumlar oluştuğunda vergi avantajı bazı şartlarda devam ediyor.

Sitelerde aidat ödemelerine dikkat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde aidat esasları hakkında yazısını kaleme aldı. Peki, sitelerde aidat nasıl paylaştırılır?

Site aidatı neye göre belirlenir?

Toplu olarak konumlandırılan konutlardan oluşan sitelerde, site sakinleri tarafından ödenecek aidatlar hakkında esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site aidatı neye göre belirlenir?

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Evimiz Kocaeli’de 1 yıl aidat ödememe fırsatı!

Pekdemir İnşaat, bu ay içinde 3+1 daire satın alanlara, aylık yüzde 0.61’den başlayan düşük banka kredi faizi, 30 aya kadar vade farksız banka kredisi seçeneği ve 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuyor...

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Stüdyo 24 Konutları'nda 24 bin TL peşinatla! 870 TL aylık taksit!

Stüdyo 24’ten yakınını getirene, 1 yıl aidat ödememe kolaylığı 24 bin TL peşinat...

aidat ödememe hakkı Haberi

aidat ödememe hakkı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda bizim virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de aynı sebepten dolayı gitmemiş. Bizim yokluğumuzda üçbeş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan biri yönetici seçilmiş. Biz şimdi bu seçimi kabul etmiyoruz ve aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Binamızda bizim virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de aynı sebepten dolayı gitmemiş. Bizim yokluğumuzda üçbeş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan biri yönetici seçilmiş. Biz şimdi bu seçimi kabul etmiyoruz ve aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü? l P.K.

***

Önce toplumda yanlış yerleşmiş bir hususu açıklığa kavuşturayım. Kat mülkiyetine tabi binalarda kat malikleri toplantısı için birinci toplantı günü verilir, sayı ve arsa payı çoğunluğu sağlanmazsa ikinci...