02 / 05 / 2024

aidat ödemeyen kiracının tahliyesi

aidat ödemeyen kiracının tahliyesi

Ev sahibi, evini kiraya vererek evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor. Peki kiracı aidat ödemezse ne olur? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız kirayı ödemiyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirasını ödemeyen kiracılar için neler yapılabileceğini kaleme aldı. Peki kiracısını ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira artışı yapılıyor. Peki, yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

Binalarda birleştirilen dairelerden 2 adet aidat mı alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

aidat ödemeyen kiracının tahliyesi Haberi

aidat ödemeyen kiracının tahliyesi

Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Bir apartmanda aidat ödemesini yapması gereken kişi kanunlara göre ev sahibi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak ev sahibinin kiracı ile anlaşma yapması durumunda, evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre kapıcı, bahçıvan, güvenlik, ortak alanların kullanımı, onarım ve bakım gibi giderler apartmanda oturan ev sahipleri ya da kiracılar tarafından ödenmesi gereken giderler arasında yer alıyor. Peki kiracı aidat ödemiyor sa ne yapılır? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi yapılır mı?


Aidat borcunu ödemeyen kiracıya ihtarname çekilerek, kiracının bu borcu ödemesi isteniyor. Kendisine verilen süre içerisinde bu ödemeyi yapmayan kiracıya ikinci ve son ihtar çekiliyor. Bu ödemeyi de yapmaması durumunda icra takibi başlatılıyor.


Aidat ödemeyen kiracıya dava..

Aidat ödemeyen kiracıya apartman yönetimi tarafından dava...