19 / 07 / 2024

Aidat Toplama

Aidat Toplama

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, aidatları geç ödeyen dairelerin bulunduğu binanın yöneticisi olan okurunu cevaplıyor

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

216 Butik Plus Rezidans'ta düşük aidat ve kira garantisi!

216 Butik Plus Rezidans’ı düşük aidat ve kira garantisiyle satışa sunuluyor. Bu amaçla “Kazancı Garanti” adı altında bir kampanya başlatan kuruluş, projeden daire alanlara ev tesliminden sonraki bir yıl boyunca kira desteği veriyor.

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Binada tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi'ni Gintem 1 yıllığına kiraladı!

Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB), Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’nin kiralama işi ihalesini gerçekleştirdi. Tesisin bir yıllığına Gintem A.Ş firmasına kiralandığı kaydedildi...

Kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Apartman ve konut sitelerinde ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin ve kiracıların belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de inşa edilen Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi kampanyasından yararlanmak için son gün 31 Ocak olarak belirlendi. Proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor.

Aidat faizi borcu nasıl hesaplanır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Dumankaya D planı: Kira ve aidat garantisi!

Dumankaya D planı kira ve aidat garantisi detayları haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin alanları 43 metrekare ile 356 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Projede 60 ay vade farksız taksit yapılıyor.

Dumankaya Ritim İstanbul kira ve aidat garantisi!

Dumankaya Ritim İstanbul kira ve aidat garantisi veriliyor. Daire fiyatlarının 244 bin TL'den başladığı projede 1+0'dan 5+1'e kadar tüm daire tiplerine yer veriliyor.

Aidat Toplama Haberi

Aidat Toplama
İşte o yazı; 


İşiniz zormuş


Sekiz daireli bir binada yöneticiyim. Bazı daireler aidatlarını geç ödüyor ancak bazıları da hiç ödemiyor.

Ne yapmamı önerirsiniz? • M.E.


"Biliyorum en zor işlerden biri bir binada yönetici olmak. Artık binalar üç-beş katlı değil gökdelen, yüzlerce daire var. Bunlarda önemli problemler var ama sekiz daireli bir binada büyük problem çıkacağını ummazdım ama oluyormuş. Geç ödeyenler olduğu gibi hiç ödemeyenler de var. Demek ki zamanında ödeyenler azınlıkta.


Geç ödeyenler için herhangi bir şey yapmanızı önermeyeceğim zira sizin için önemli olan hiç ödemeyenler.


Önce şunu hatırlatayım. Aidat talep edebilmek için kesinleşmiş işletme projesinin bulunması lazım, işletme projesi kat malikleri kurulunda kabul edilmişse bu kesindir. Mahkemece iptal olunmadığı müddetçe uygulanır. İkincisi, kat malikleri kurulunda kabul edilmedi ise bunu yönetici hazırlar, tüm kat maliklerine tebliğ...