03 / 05 / 2024

Aidat zammı nasıl belirlenir

Aidat zammı nasıl belirlenir

Apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Kat malikleri aidatlara kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.Peki, aidat zammı nasıl belirlenir?

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?'

Asgari ücret 2024 maaş zammı görüşmelerine katılan işçiler sıkıntılarını anlattı. 11 bin 402 TL’ye çalıştıklarını belirten işçiler; 'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?' diye sordu...

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

Seçim  vaadlerinde sık sık vurgulanan Temmuz ayı zammına az bir süre kala yeni asgari ücretin nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. 10 bin TL’nin üzerine çıkması beklenen asgari ücrete yapılacak zamda iki faktör etkili olacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Asgari ücret son 10 yılda dolar karşısında nasıl değişti? İşte sene sene o rakamlar...

Milyonlarca çalışan Ocak 2023'te asgari ücrete yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Peki dolar bazında asgari ücretin seyri 2012 yılından bu güne nasıl oldu? İşte dolar bazında asgari ücretin son senelerdeki seyri...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

İşsizlik maaşına %30 zam! Her ay hesaplara 5.137 lira yatacak! İşsizlik maaşı nasıl alınır?

1 Temmuz itibarıyla sadece çalışanların maaşları artmadı. Asgari ücret zammı ile işsizlik maaşlarına da iyileştirme geldi. Peki, işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşte detaylar…

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Aidat zammı nasıl belirlenir Haberi

Aidat zammı nasıl belirlenir

Aidat zammı nasıl belirlenir?

Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderlerin, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderlerin ise bütün kat  malikleri tarafından karşılanması gerekiyor. 


Kat malikleri, toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya bunların başka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduğunu veya bağımsız bölümlerinin veya kendilerinin durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle toplu yapı ortak gider payını ve toplanacak aidatı ödemesi gerekiyor. 


Kat mülkiyeti kanunu kapsamında yer alan maddelere göre, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve...