04 / 10 / 2024

aidatı ödemeyen kat malikine ihtarname

aidatı ödemeyen kat malikine ihtarname

Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Ayrıca noter ve posta masrafları da borçlu kat maliklerinden talep ediliyor. Kat maliki ihtarname örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz...

Kiracılar dikkat! Aidat ve yan giderleri ödemeyen tahliye edilecek!

Kiracılar, kiracı olarak evde oturduğu sürece aidat ödemelerini yapması gerekiyor. Ödemelerin olmaması durumunda ise tahliye edileceklerini hatırlatan  Av. Esat Özel, kiracıları uyarıyor.

Apartmanda, giriş katında oturanlar asansör aidatı öder mi?

Apartman yaşamında sıkça karşılaşılan konulardan birisi olan asansör giderleri ve bunun ile ilgili apartman sakinleri tarafından yapılan yorumlar dikkat çekiyor. Buna göre, merak edilen konular arasında giriş katında oturanlar asansörü kullanmadıklarından dolayı aidat verir mi?

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 

Yargıtaydan emsal karar! Aidat borcunu ödemeyen ev sahibi tahliye davası açamaz!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

Site sakinlerinden aidat ödemeyenlere asansör cezası! Kurdukları sistem, aidat borcu olanları reddediyor!

Bir binada, asansör aidatını ödemeyen bina sakinleri öyle bir sistem kurdu ki, borcu olanlar asansörü kullanamıyor. İşte detaylar...

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi icraya verebilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında aidat ile ilgili sıkıntılar da sorun olmaya devam ediyor. Buna göre, aidat ödemeyen kiracıya karşı bir ev sahibi nasıl davranır? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Konut aidatları sorununun tek çözümü kat mülkiyeti kanunun revize edilmesinden geçiyor!

Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerdeki aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

aidatı ödemeyen kat malikine ihtarname Haberi

aidatı ödemeyen kat malikine ihtarname


Kat maliki ihtarname!


Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Noter aracılığı ile çekilen bu ihtarnamede noter ve posta masrafları, yine mal sahibinin borç hanesine yazılıyor. Kat maliki ihtarname gönderildiğinde borçlu olan kat maliklerinin listesi apartman veya site bloğunun girişine asılabiliyor. İhtarname çekilen kat maliki aidat borcunu faiziyle birlikte ödeme yükümlülüğüne giriyor. Konuyla ilgili olarak yönetimin çektiği kat maliki ihtarname örneği şöyle:


Kat maliki ihtarname örneği!



......................... Yönetimi 

Tel: 


Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren...