29 / 04 / 2024

aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı nasıl yazılır

aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı nasıl yazılır

Kat malikleri apartmandaki ortak giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmak ile yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Almanya'da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Allianz Trade araştırması, Almanya'da Mayıs'ta algılanan enflasyonun yüzde 18 ile resmi olarak belirlenen yüzde 6,1'lik oranın neredeyse üç katı kadar olduğunu ortaya koydu.

BM’den depremle ilgili ürkütücü tahmin: Can kayıpları açıklanan rakamların iki katına çıkabilir!

AFAD, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybının 29 bin 605 olduğunu açıkladı. BM yetkilisi Griffiths ise can kaybının açıklanan rakamların iki katına veya üzerine çıkabileceğini ileri sürdü.

SGK’dan öyle bir yardım yapılıyor ki! Maaşlarının 24 katına kadar destek veriliyor! Bu parayı hemen alın!

"Çeyiz parası" uygulamasıyla, yetim maaşı alan ve bu maaşı evlilik nedeniyle kesilen kadınlara devlet tarafından maaşlarının 24 katına kadar evlilik desteği veriliyor. İşte detaylar...

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!

Emekliler için bankalardan yeni açıklama geldi. Maaşlarının on katını bulan faizsiz ödeme imkanı. İşte detaylar!

Krediye dair bunları bilmiyor olabilirsiniz! Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022?

Maaşa göre kredi nasıl çekilir, Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022? İşte bu soruların merak edilen yanıtları!

SGK maaşınızın 24 katı ödeme yapacak! İşte başvuru detayları!

Maaşınızın 24 katı kadar ödeme alabilirsiniz. Başvurular SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığıyla yapabilirsiniz. İşte detaylar!

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı nasıl yazılır Haberi

aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı nasıl yazılır

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.


Ancak yine de bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?


Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici...