27 / 04 / 2024

aile konutuna şerh nasıl konulur

aile konutuna şerh nasıl konulur

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları gayrimenkule deniyor. Peki, aile konutu şerhi ne kadar süre geçerli? İşte, aile konutu şerhi süresi!

Aile konutu şerhi kaldırılır mı?

Aile konutunu kısaca tanımlamak gerekirse, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları taşınmaz olarak biliniyor. Peki, aile konutu şerhi kaldırılır mı?

Aile konutu şerhi nedir nasıl konulur?

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere aile konutu deniyor. Peki, aile konutu şerhi nedir nasıl konulur?

Aile konut şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? sorusunun cevabı öncelikle eşin tapu sicil müdürlüğüne giderek yaşanılan yerin aile konutu olduğunu belgeleyen muhtarlık kağıdı ve ailenin nüfus kayıt örneğini bildirmesi gerekiyor...

Aile konutu şerhi!

Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek ya da eşlerin "bu ev benim" diyerek diğerini evden kovmasını önlemek için mahkeme kararıyla uygulanıyor...

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

Aile konutuna nasıl şerh konulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, aile konutuna şerh koydurma işleminin nasıl yapılacağını kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutuna şerh nasıl konulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, aile konutuna şerh koydurma işleminin nasıl yapılacağını kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Anayasa Mahkemesi'nden aile konutu kararı!

Anayasa Mahkemesi, kocasının borcundan dolayı oturdukları aile konutuna gelen haczin kaldırılması amacıyla açtığı dava "ehliyet yönünden" reddedilen kadının, aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti. 

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

aile konutuna şerh nasıl konulur Haberi

aile konutuna şerh nasıl konulur

Aile konutu şerhi süresi!

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları gayrimenkule deniyor. Eşlerin devamlılık arzetmeyen yahut yerleşme niyetiyle ikamet etmedikleri örneğin yazlık ev, atama nedeniyle tek bir eşin gittiği şehirde tuttuğu ev bu anlamda aile konutu sayılamıyor. 


Eşler tarafından aile konutu olarak seçilmiş ancak eşlerden birisinin adına kayıtlı ev icin diğer eş yada eşler müştereken tapuya başvurarak tapuya aile konutu şerhini koydurabiliyor.


Bunun icin başvurucunun,konutun aile konutu olduğunu kanıtlayan muhtarlıktan alınmış belge ile nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt örneği yahut evlilik cüzdanını götürmesi yeterli oluyor. 


  

Aile konutu şerhi dilekçe örneği!


KOYDURMAK İSTEYEN : Adı Soyadı (T.C. kimlik numarası)

ADRESİ                             : ..... 

KONU    ...