29 / 04 / 2024

aile konutunun şerh edilmesi

aile konutunun şerh edilmesi

Malik olmayan eş evin tapusuna aile konutu şerhi koyabiliyor. Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, aile konutu şerhi için gerekli evraklar nelerdir?

Aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Malik olmayan eş tapuya şerh edebiliyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu şerhi şartları!

Aile konutu, bir ailenin yaşamını devam ettirdiği konut oluyor. Tapuya ile konutu şerhi konulabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, aile konutu şerhi şartları nelerdir?

Aile konutu şerhi nereden istenir?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu mekâna aile konutu deniyor. Peki, tapu için aile konutu şerhi nereden istenir?

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Aile konutuna nasıl şerh konulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, aile konutuna şerh koydurma işleminin nasıl yapılacağını kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Aile konutuna şerh nasıl konulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, aile konutuna şerh koydurma işleminin nasıl yapılacağını kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Eşinin rızası olmadan evini devreden yandı!

Ekonomik olarak rahatlamak için evini borcu karşılığında devreden vatandaş yargı frenine takıldı. Yüksek mahkeme, eşin rızası olmadan aile konutunun devredilemeyeceğine karar verdi.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Aile evi şerhi başvurusu!

Aile evi şerhi, malik olan eşin tasarruf işlemlerini diğer eşin açık rızasına bağlıyor. Tapu üzerine şerh konulabilmesi için gerekli belgelerle müracaat ediliyor. İşte aile evi şerhi başvurusu..

aile konutunun şerh edilmesi Haberi

aile konutunun şerh edilmesi

Aile konutu şerhi için gerekli evraklar!

Evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken aile konutu oluyor. Malik olmayan eş bu evin tapusuna aile konutu şerhi koyarak eşinin tasarruf hakkını kısıtlayabiliyor.


Böylece tapuda aile konutu şerhi olan evler, malik olmayan eşten izin alınmadan satılamıyor. Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Ancak bu şerh için tapuya herhangi bir ücret ödenmiyor.


Peki, aile konutu şerhi için gerekli evraklar nelerdir?


Aile konutu şerhi için gerekli evraklar:

- Dilekçe

- Aile konutu olduğunu kanıtlayan muhtarlıktan alınmış belge 

- Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt

- Evlilik cüzdanı.


Aile konutu dilekçesi örneği:


............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE


AİLE KONUTU ŞERHİ 


KOYDURMAK İSTEYEN : 

ADRESİ :

KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR : 

1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı...