26 / 11 / 2024

aile konutunun tapuya şerh edilmesi

aile konutunun tapuya şerh edilmesi

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu mekâna aile konutu deniyor. Peki, tapu için aile konutu şerhi nereden istenir?

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Eşinin rızası olmadan evini devreden yandı!

Ekonomik olarak rahatlamak için evini borcu karşılığında devreden vatandaş yargı frenine takıldı. Yüksek mahkeme, eşin rızası olmadan aile konutunun devredilemeyeceğine karar verdi.

Hakan Erilkun: Eşler tapuya gidin, konutunuzu güvenceye alın!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, eşlerin hak kaybı yaşamaması için tapuya gitmelerini ve konutlarına aile konutu şerhi koydurarak güvence altına almaları gerektiğini söyledi...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Malik olmayan eş tapuya şerh edebiliyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu şerhi şartları!

Aile konutu, bir ailenin yaşamını devam ettirdiği konut oluyor. Tapuya ile konutu şerhi konulabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, aile konutu şerhi şartları nelerdir?

aile konutunun tapuya şerh edilmesi Haberi

aile konutunun tapuya şerh edilmesi

Aile konutu şerhi nereden istenir?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekâna aile konutu deniyor.


Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, Aile konutu şerhi nereden istenir? Aile konutu şerhi nasıl istenir?


Malik olmayan eş tarafından gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi konulabiliyor.


Aile konutu şerhi dilekçesi:


............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE


AİLE KONUTU ŞERHİ 


KOYDURMAK İSTEYEN : 

ADRESİ :

KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR : 

1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.


2....