06 / 05 / 2024

Aile mülkiyeti ne demek

Aile mülkiyeti ne demek

Aile konutu, ailenin oturduğu mesken olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gayrimenkul üzerindeki hakların sınırlanmasını sağlayan aile mülkiyeti nedir?

Şubat 2024 aile destek ödemesi zamlı mı yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar? Bakan Göktaş açıkladı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği merak ediliyor. İşte Şubat 2024 ile destek ödemesi ile ilgili gelişmeler...

Aile Destek 1250 TL'ye zam mı geldi? Ağustos 2023 aile destek yardım parası ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek ödemelerine zam gelip gelmediği merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 aile destek ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Aile destek programı ne zaman bitecek? Aile destek programı uzatıldı mı?

Aile destek programı ne zaman sona erecek, uzatıldı mı? Aile destek programı uzatılacak mı? soruları haziran ayının son haftasına yaklaşırken sorulmaya başlandı. Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Dar gelirliye her ay maddi destek! Şubat 2023 Aile destek parası ne zaman ödenecek? Aile destek 1250 TL'ye zam geldi mi?

Aile Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara her ay 850 ile 1250 TL arasında maddi destek sağlıyor. Peki, Şubat 2023 Aile destek parası ne zaman ödenecek? Aile destek 1250 TL zamlı mı hesaplara yatacak? İşte detaylar...

Aile destek ödemeleri zamlandı mı? Şubat ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Şubat ayı sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Şubat ayı aile destek parası ne kadar oldu?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merakla sorgulanıyor. Peki Şubat ayı sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek yardımı şubat ayı ne zaman yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. İşte 2023 şubat ayı aile destek ödemelerine dair detaylar!

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe okkalı zam yapacak mı? Şubat yeni ay Aile Destek parası ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara her ay 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe okkalı zam yapacak mı? Şubat yeni ay Aile Destek parası ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Aile destek ödemeleri zamlandı mı? Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaktadır. İşte Aile destek ödemesine dair detaylar!

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? Ocak ayı sosyal yardım paraları hesaplara geçti mi?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak 2022? sorusunun yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak ayı sosyal yardım paraları yattı mı?

2023 Çocuk parasına zam geldi mi? 2023 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk yardımı ödemesi ne kadar oldu?

Çocuk Destek Bileşeni'nden faydalanan milyonlarca vatandaş 2023 Çocuk parasına zam geldi mi? 2023 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk yardımı ödemesi ne kadar oldu? sorularına yanıt arıyor.

Aile destek ödemeleri aralık ayının kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri ne kadar?

Aile destek ödemlerinin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aile destek yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılmaktadır.

Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemesi ne kadar? 2022 Aile Destek Programı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine her ay düzenli olarak ödenen Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatacak? İşte 2022 Aile Destek Programı...

Aile mülkiyeti ne demek Haberi

Aile mülkiyeti ne demek

Aile mülkiyeti nedir?

Aile konutu, ailenin oturduğu mesken olarak karşımıza çıkıyor. Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar öngörülüyor.


Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutuyla ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor. Aile konutunun tapu maliki bile olsa, bu konutu satamıyor veya üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Aile konutu olarak kabul edilen gayrimenkulün maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutun aile konutu olduğuna dair kayıt (şerh) koydurabiliyor. 


Aile konutu şerhi, eşlerden tapu üzerine kayıtlı olanın kural diğer eşe sormadan 3. şahıslara devir ve temlik etmesini engellemek amacı ile konuluyor. 


Bu şerh tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor ve o taşınmazın satılmak istenmesi durumunda almak isteyen üçüncü şahıs ta bu şerhi görünce burasının...