06 / 05 / 2024

Airbnb Ev kiralama

Airbnb Ev kiralama

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması Airbnb, gürültü ve şiddet olayları nedeniyle Kanada'da 25 yaş altındakilere ev kiralamayı durdurdu. Kanada'nın uygulamanın başlaması için pilot ülke olarak belirlendiği belirtiliyor.

Airbnb üzerinden ev kiralayanlar dikkat!

Kanada’nın Toronto kentinde ‘Airbnb’ sitesi üzerinden ev kiralayan İngiliz çift, kiraladıklarını evin içine gizli kamera yerleştildiğini fark etti.

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb üzerinden dört daireyi kiraya veren iki Singapurlu, kanunlara aykırı kiralama yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 45 bin 800 dolar ceza verilmesine karar verildi. 

Airbnb'den oda veya ülke kiralamak mümkün!

Dünya genelinde seyahat edenlere ilginç konaklama deneyimleri sunan online kiralama portalı Airbnb, Türkiye’de de popülerleşiyor

Yukarı Bak filmindeki ev Airbnb'den kiralanabilecek!

2010 yılında 82. Oscar töreninde En İyi Animasyon ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazanan Pixar'ın 'Up' (Yukarı Bak) filmindeki ev artık  Airbnb'den kiralanabilecek. 

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Alman, Ukraynalı, Rus ve İngilizlerin ev almaları ve kiralamaları emlak piyasasını alt üst etti! 

Yabancıya yapılan satışlardan en çok yazlık bölgeler etkileniyor. Yazlık bölgelerde yabancı ev sahipleri, Türklere satış ya da kiralama yapmayı istemiyor. 

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

Son zamanların gözde kiralama uygulaması olan Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. 

Airbnb Ev kiralama Haberi

Airbnb Ev kiralama

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması olan Airbnb Kanada’da 25 yaş altındaki kişilere ev kiralama hizmeti vermeyeceğini bildirdi. Sözcü'de yer alan habere göre, pilot uygulama Kanada'da başlarken şehir merkezine yakın bölgelerde gürültü ve şiddet olaylarının artmasıyla beraber 25 yaşın altındaki kişilere ev kiralanması da yasaklandı.

Eğer 25 yaşın altında olan bir kiracı hakkında çok fazla pozitif yorum varsa konut kiralamak yeniden düşünülebilecek Airbnb tarafından yapılan açıklamada, “Kanada ve dünyada ek güvenlik önlemleri alınmaya devam edilecektir” ifadelerine yer verildi. Airbnb'nin şirket değerinin 30 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

MALİYE TAKİP EDİYOR


Dünyaca ünlü ev kiralama uygulamas Airbnb Türkiye’de de hizmet veriyor. Maliye Airbnb üzerinden gelir elde edip bu geliri bildirmeyen mükellefleri takip ediyor.

Kiraya verdiği evi çöplüğe...