05 / 05 / 2024

akbaş şehitliği restorasyon

akbaş şehitliği restorasyon

Çanakkale Savaşları'nda en büyük hastane şehitliğinden biri olan Akbaş Şehitliği'nde yenileme çalışmaları başladı...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 15 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile English Post Office Limited tarafından kuruldu.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Aydemir Akbaş kedileri için evinden taşındı!

Usta sanatçı Aydemir Akbaş, yıllardır oturduğu Nişantaşı Topağacı'ndaki evinden kedileri için taşındı.

Meher İnşaat Turizm Otelcilik Restorasyon İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meher İnşaat Turizm Otelcilik Restorasyon İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile GHorban Taheripoor ve Oğuzhan Kasapoğlu ortaklığıyla kuruldu.

2 yılda restorasyon için yapılan ödemeler meclis gündeminde!

2017-2019 yılları arasında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların dekorasyon, tadilat, restorasyon ve iyileştirme işleri için yapılan ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

akbaş şehitliği restorasyon Haberi

akbaş şehitliği restorasyon


Çanakkale Savaşları'nda en büyük iki hastane şehitliğinden birisi olan ''Akbaş Şehitliği''nde, yenileme çalışmaları başlatıldı. 

     OPET'in, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda 7 yıldır sürdürdüğü ''Tarihe Saygı Projesi'' kapsamında, 10 bin metrekarelik Akbaş Şehitliği'nde başlatılan çalışmalarda ilk olarak, şehit askerlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili mezar taşları bulundukları yerden çıkarıldı. 

     Eceabat'a yaklaşık 12 kilometre mesafedeki Yalova köyü yolundaki şehitliğin etrafının çevrili olduğu duvarın ön bölümü yıkıldı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin yapımı için altyapı çalışmalarına başlandı. 

     Yeni düzenlemeyle zeminde 806 mezar taşı bulunacak. 100 metrekarelik rölyef duvar kabartmalarının üzerinde ise 536 şehidin ismi yer alacak. 

     Çevre düzenlemesi ve ziyaretçilerin dolaşabilmesine uygun düzenlemeler yapılacak olan şehitlik, çalışmaların ardından ağustos ayında ziyarete açılacak. 

     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Opet...