07 / 07 / 2024

Akçansa çimento fabrikası

Akçansa çimento fabrikası

41 yıldır faaliyet gösterdiği Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan Akçansa, yılda 5,5 milyon ton çimento ve 4,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olan fabrikasıyla Çanakkale’ye değer katmaya devam ediyor.

Akçansa, 19 yıldır çimento sektörünün en beğenilen şirketi!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Zenna Araştırma ve Danışmanlık ile Capital Dergisi iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketi” seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

Tamer Saka Akçansa Çimento Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Akçansa Çimento'nun 25 Mart tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Sn. Tamer Saka, Başkan Yardımcılığına Sn.Hayrullah Hakan Gürdal görevlendirildi...

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Burak Turgut Orhun, Akçansa Çimento'dan ayrıldı! 

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Burak Turgut Orhun, 24 Ocak 2020 tarihi itibariyle görevinden ayrıldı...

Akçansa'ya betonda mükemmellik ödülü!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Amerikan Beton Enstitüsü’nün beton dünyasındaki en yenilikçi projeleri ödüllendirdiği yarışmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile “Betonda Mükemmellik” ödülünün sahibi oldu.

Afyon'daki eski çimento fabrikasına yeni proje yapılacak!

AFYONKARAHİSAR'DA çimento fabrikasının bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildi.Başkan Çoban 25-20 ve 15 metre olacak şekilde yolları tasarlanan bölgede 10 kata kadar yapı yapılabileceğini bildirdi.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Manisa Soma'ya 200 milyon dolarlık çimento fabrikası yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük çimento fabrikası Soma'da yapılıyor. Çimento fabrikası binden fazla kişiye istihdam sağlayacak.

Akçansa'ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün betonu için ödül!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması’nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Akçansa'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne özel ürün!

Üçüncü Boğaz Köprüsü, metro alt yapı projeleri ve kentsel dönüşüm projelerine katkı sağladıklarını belirten Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, İstanbul'un yeni mega projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşasında yer aldıklarını söyledi.

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.

Akçansa çimento fabrikası Haberi

Akçansa çimento fabrikası

Çanakkale’de 1974’te kurulan Çanakkale Çimento ile Akçimento’nun birleşmesinden doğan Akçansa, Çanakkale’deki 41 yıllık geçmişiyle büyük gurur duyarken, dünya ve Türk tarihinde eşsiz bir zafer olarak yerini alan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümünde atalarımızı saygıyla anıyor.


Türkiye yapı malzemeleri sektörünün lideri Akçansa, Çanakkale Fabrikasında yılda 5,5 milyon ton çimento ve 4,5 milyon ton klinker üretiyor. Akçansa, bölgede doğrudan ve dolaylı olarak 800’e yakın kişiye istihdam sağlayarak, Çanakkale için önemli bir istihdam kaynağı olma özelliği taşıyor.


Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Çanakkale’nin Akçansa için önemine dikkat çekerek, "Çanakkale’nin Akçansa için anlam ve önemi her zaman çok farklı olmuştur; çünkü Akçansa, Çanakkale topraklarında doğup büyümüştür. Adımızın, Türk tarihinde çok önemli bir yer tutan Çanakkale ile birlikte anılması bizi her zaman gururlandırmıştır” dedi.


"Akçansa’nın çalışmalarının odağında...